Tinctura de Ienupăr – Cel Mai Bun Remediu Pentru Retenția de Apă și Afecțiuni Renale

Tinctura de ienupăr este remediul cel mai eficient pentru funcționarea normală a sistemului urinar. Ajută la detoxifierea rinichilor și tractului intestinal, la tratarea infecțiilor urinare cronice, la reducerea durerilor și usturimii în timpul urinării, a durerilor articulare, musculare și de ligamente.

ienupar

Ienupărul (Juniperus communis)

Ienupărul- stimulent renal puternic

Ienupărul (Juniperus communis) este una din cele mai puternice plante depurative din flora europeană. Ajută la stimularea rinichilor și la procesul de detoxifiere a organismului. Persoanele cu retenție de apă care suferă de edeme, cearcăne sau pungi sub ochi pot scăpa de aceste probleme cu ajutorul tincturii de ienupăr.

Majoritatea femeilor mature se confruntă astăzi cu problema retenției de apă. Acumularea excesivă de lichide în țesuturi este o tulburare care ține de rinichi. Atunci când funcția lor slăbește, rinichii nu mai pot elimina în mod eficient toxinele și excesul de apă din corp.

Rețetă Tinctură de Ienupăr

Tinctura de ienupăr se poate procura de la magazinele naturiste, sau se poate prepara acasă. Se pun 100 g de boabe de ienupăr la macerat într-o sticlă cu 500 ml de alcool alimentar de 70 de grade. După 10 zile, esența obținută se strecoară și se transferă într-o sticluță închisă la culoare.

Se ia câte 1 linguriță de tinctură diluată cu jumătate de pahar de apă, de 4 ori pe zi. Se fac cure de 12 zile, cu 7 zile de pauză, nu mai mult de 6 săptămâni de cură.

Cei care au urmat acest tratament au observat o reducere vizibilă a cearcănelor și a pungilor de sub ochi și a edemelor (umflăturile mâinilor și picioarelor) cauzate de reținerea apei în țesuturi.

Ca beneficiu suplimentar, tinctura de ienupăr ajută la pierderea în greutate, care survine odată cu eliminarea surplusului de apă din corp.

Contraindicații

Persoanele care suferă de ulcer sau gastrită hiperacidă, cei care nu au voie de alcool sau care au hepatită, ciroză, steatoză hepatică, și cei care suferă de nefrită, nefroză sau insuficiență renală trebuie să administreze acest produs numai la recomandarea medicului. Nici femeile însărcinate sau care alăptează nu au voie să urmeze un tratament cu tincturi (din cauza conținutului de alcool). Nu se recomandă administrarea tincturii de ienupăr pe termen lung, deoarece poate cauza iritații la nivelul căilor urinare sau hematurie.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.