Tinctura de Talpa Gâștei Reduce Simptomele de Menopauză
Unul din cele mai eficiente leacuri naturale pentru reducerea simptomelor menopauzei este talpa-gâștei. Această plantă are efecte recunoscute în ceea ce privește ameliorarea stărilor neplăcute prin care trec femeile în timpul acestei perioade: bufeuri, transpirații nocturne, palpitații, insomnie și nervozitate.
Talpa-gâștei și simptomele de menopauză
Tulburările care apar la debutul climaxului (perioada de menopauză) sunt provocate de modificările hormonale care au loc. Pentru a ține sub control aceste simptome supărătoare, fitoterapeuții ne recomandă o plantă cu adevărat salvatoare: talpa-gâștei. Are cele mai bune efecte dacă este administrată sub formă de tinctură.
> Când se culege talpa-gâștei
Talpa-gâștei (Leonurus cardiaca) se culege undeva la sfârșitul lunii iunie. Din părțile aeriene înflorite ale plantei se poate prepara o tinctură binefăcătoare la domiciliu. Pentru cei care nu au această posibilitate, tinctura de talpa-gâștei se poate procura gata preparată de la magazinele naturiste.
> Cum se ia tinctura
Se ia câte 1 linguriță de tinctură de talpa-gâștei, de 3-4 ori pe zi, diluată cu jumătate de pahar de apă. Se țin cure de câte o lună, fiind o plantă bine tolerată în tratamentele pe termen lung.
Efecte benefice
Tinctura de talpa-gâștei ajută îndeosebi la reglarea ritmului inimii, a tensiunii arteriale și a sistemului nervos, dar și la echilibrarea tulburărilor de natură pisho-emoțională stresante. Planta exercită de asemenea un efect protectiv asupra sistemului cardiovascular (inima și sângele).
Tinctură de talpa-gâștei – Preparare
Se pun 15 linguri de pulbere de talpa-gâștei într-un borcan cu filet, și se adaugă 2 pahare de alcool alimentar de 50 de grade. Se închide ermetic și se lasă la macerat 14 zile. După acest interval, preparatul se strecoară, iar tinctura rezultată iar tinctura se păstrează în sticluțe închise la culoare.
Pulberea se obține din părțile aeriene înflorite ale plantei uscate, măcinate prin râșnița de cafea.