Ceai de Coada-Șoricelului – Esențial Pentru Femei și Organele Genitale

Coada-șoricelului (Achillea millefolium) este principala plantă recomandată femeilor, și de aceea ea trebuie să ocupe un loc central în viața noastră. Dincolo de faptul că reprezintă o bază importantă pentru maladiile grave, coada-șoricelului este în primul rând o plantă de leac pentru femei.

Ceai de Coada-Șoricelului – Esențial Pentru Femei și Organele Genitale (Image courtesy sxc.hu)

Ceai de Coada-Șoricelului – Esențial Pentru Femei și Organele Genitale (Image courtesy sxc.hu)

Ceaiul de coada-șoricelului – Indispensabil femeilor

___________________________________________________________________________________________

Maria Treben recomanda tuturor femeilor ceaiul de coada-șoricelului, iar preotul Kneipp, elogiind această plantă în cărțile sale, scria: “De multe nenorociri ar fi cruțate femeile, dacă ar recurge din când în când la coada-șoricelului“.

Fie că este vorba despre fetele tinere care au o tendință spre un ciclu neregulat, fie că este vorba despre femeile în vârstă, aflate în perioada de menopauză sau post-menopauză, este foarte important să se bea câte o ceașcă cu ceai de coada-șoricelului, dacă nu zilnic, măcar de câteva ori pe săptămână.

> Cum acționează

Ceaiul de coada-șoricelului influențează în mod pozitiv organele genitale (pelviene) ale femeii, indiferent de vârsta ei. De aceea, Maria Treben scria în cartea sa că cel mai bun lucru pe care o femeie îl poate face pentru sănătatea sa este să bea ceai de coada-șoricelului. Această plantă se poate culege primăvara, cu ocazia unei plimbări prin pădure sau la țară.

> Cum se culege coada-șoricelului

Coada-șoricelului este ușor de recunoscut, datorită florilor albe, grupate ca o pălărie. Planta crește în cantități foarte mari pe câmpuri, pe marginea drumurilor, și pe la margini de păduri sau lanuri de cereale. Cel mai bine este ca plantele medicinale să fie culese din zone nepoluate, mai precis din mediul rural. Florile de coada-șoricelului se culeg pe timp însorit, deoarece atunci au cel mai mare nivel de uleiuri volatile și implicit cea mai mare forță vindecătoare.

Ce boli tratează ceaiul de coada-șoricelului

___________________________________________________________________________________________

Cancer la organele pelviene

În acest caz, Maria Treben a recomandat unor femei să bea atâta ceai de coada-șoricelului cât poate suporta. La nici trei săptămâni, persoana în cauză se simțea foarte bine, și a început să-și recapete greutatea normală.

Prolaps uterin

Se fac băi de șezut cu coada-șoricelului, și suplimentar, se beau câte 4 căni de ceai de crețișoară pe parcursul întregii zile, cu înghițituri mici. Pentru efecte și mai bune, se masează zona pelviană cu tinctură de traista-ciobanului, pornind de la vagin în sus.

Inflamații ale ovarelor, miomul uterin

De multe ori, după prima baie de șezut cu ceai de coada-șoricelului dispar și durerile provocate de inflamația ovarelor. În cazul miomurile, băile de șezut se fac zilnic, pe o perioadă mai lungă de timp, până când examenul medical confirmă retragerea lor definitivă.

Incontinența urinară

Băile de șezut cu coada-șoricelului sunt la fel de eficiente în tratarea incontinenței urinare la copii și bătrâni.

Scurgeri, leucoree (poală albă)

Și în acest caz se recomandă cu succes băile de șezut cu coada-șoricelului. Se vor bea în paralel și câte 2 căni de ceai de coada-șoricelului pe zi.

Lipsa menstruației

Fetele care nu au ciclu, deși sunt la vârsta potrivită, trebuie să bea câte o cană de ceai de coada-șoricelului în fiecare dimineață, pe stomacul gol. Efectele se văd după o lună de tratament.

Mâncărimi vaginale

Mâncărimile neplăcute din vagin pot fi îndepărtate eficient prin efectuarea unor spălături și băi de șezut cu coada-șoricelului, preparat prin infuzare.

Menopauză

Femeile aflate în plină menopauză sunt sfătuite să recurgă în mod hotărât la ceaiul de coada-șoricelului, deoarece planta ajută la eliminarea stărilor neplăcute cauzate de această perioadă, și mai ales la alungarea neliniștii interioare.

Cum se prepară

___________________________________________________________________________________________

> Ceai de coada-șoricelului. Se opărește o linguriță cu vârf de plantă într-o cană cu apă clocotită și se lasă puțin în repaus.

> Băi de șezut cu coada-șoricelului. Se pun 100 grame de coada-șoricelului (planta proaspătă, întreagă) la înmuiat într-un vas cu apă rece peste noapte. A doua zi se dă în clocot și se adaugă în apa de baie.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.