Varice – Tratamente Naturiste cu Varză, Oțet, Argilă și Ceaiuri

Varicele sunt definite ca o dilatație permanentă a venelor, care apare mai des la nivelul membrelor inferioare. Este cauzată îndeosebi de pierderea elasticității pereților venelor. Femeile cu vârsta cuprinsă între 20 și 40 de ani sunt cele mai susceptibile la această afecțiune.

Varice – Tratamente Naturiste (Image courtesy sxc.hu)

Varice – Tratamente Naturiste (Image courtesy sxc.hu)

Varice – Tratamente cu plante

___________________________________________________________________________________________

> Comprese cu frunze de varză

Se aplică pe zona afectată a piciorului 2-3 straturi de frunze de varză proaspete, zdrobite ușor în prealabil. Se pot ține peste noapte, pentru un efect sporit, sau doar câteva ore în timpul zilei, când apar durerile mai mari. Se leagă cu o bucată de pânză, dar nu se strânge tare. Varza are efecte antiinflamatoare, calmante și decongestionante. Compresele cu varză sunt de asemenea recomandate în cazul picioarelor obosite, umflate sau picioarelor grele.

> Comprese cu argilă

Se aplică pe zona dureroasă o compresă cu pastă de argilă și apă. Se adaugă apă peste argilă, până când se obține o pastă cremoasă. Argila se lasă să acționeze timp de 3 ore. Dacă apar dureri sau senzația de frig, se scoate compresa.

> Frecții cu oțet de mere

Oțetul de mere se aplică pe zona varicoasă sub formă de masaj sau frecții ușoare, de la genunchi până la degetele de la picior. Se poate administra și intern, câte 2 lingurițe pe zi, adăugate într-un pahar cu apă. Foarte bune sunt și compresele cu ulei de măsline sau ulei de dovleac.

> Suc de ceapă cu miere

Se amestecă 600 ml de suc de ceapă roșie cu 300 g de miere (de preferabil de salcâm). Ceapa se toacă și se stoarce prin tifon, până la extragerea cantității de suc. Se adaugă mierea și se omogenizează. Preparatul se păstrează la frigider. Se iau câte 50 ml pe zi, înainte sau după masă. Tratamentul durează 30 de zile, iar după o pauză de 30 de zile se poate relua, până la dispariția varicelor. Acest preparat nu este indicat persoanelor care suferă de ulcer sau gastrită hiperacidă.

> Amestec de ceaiuri din plante

• Urzică
• Păducel
• Afin
• Păpădie
• Sulfină
• Talpa-gâștei
• Scoarță de salcie

Plantele se amestecă în cantități egale. Se adaugă o linguriță de amestec la o cană cu apă și se lasă la infuzat câteva minute. Se beau în jur de 1-2 litri din acest ceai pe zi.

> Ceai de salvie

Se beau câte 2-3 căni pe zi. Ceaiul se prepară prin infuzie. Se pun 2 lingurițe de plantă la o cană de apă clocotită. Se bea după masă.

> Ceai de sulfină

Ceaiul se prepară prin infuzarea unei lingurițe de plantă într-o cană de apă clocotită. Se lasă la infuzat un sfert de oră. Se beau câte 1-2 căni pe zi.

> Ceai de urzică

Ceaiul se face dintr-o linguriță de frunze de urzică și o cană de apă clocotită, lăsată la infuzat un sfert de oră acoperit. Se beau câte 2-3 căni de ceai pe zi. Sau se poate administra suc de urzici – câte 2-4 lingurițe pe zi. Se prepară din urzicile proaspete, tocate și stoarse prin tifon.

> Ceai de păpădie

Primăvara se poate face o cură cu ceai de păpădie proaspătă. Se beau câte 2 căni de ceai pe zi, după masă. Se prepară din 2 lingurițe de plantă și o cană de apă clocotită.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.