Untura de porc și slănina – leacuri pentru dureri

Slănina este o grăsime tradițională concentrată. Poate fi considerată sănătoasă pentru că nu conține conservanți și E-uri.

Aceste produse apar în foarte multe rețete din bătrâni. 

slanina

Slanina

Ce proprietăți și beneficii are slănina

În cantități mici, consumul de slănină poate fi benefică. 

Slănina conține seleniu, un mineral bun pentru tiroidă, dar și pentru fumători, care sunt predispuși la un risc mai mare de oxidare.

Cercetătorii au descoperit că slănina în doze mici, poate chiar reduce efectele negative ale consumului de tutun.

Veste bună și pentru cei dependenți de alcool sau care suferă de intoxicare alcoolică.

Slănina acționează ca un pansament gastric pentru stomac, datorită grăsimii conținute, prin care împiedică absorbția rapidă și dăunătoare a alcoolului în stomac și intestin.

Leacuri bebești cu slănină sau untură

Cataplasme cu slănină – dureri de dinți

Pentru ameliorarea treptată a durerilor de dinți, se poate aplica pe dintele afectat (pe partea dinspre obraz) o bucățică mică de slănină fără sare.

Untură + miere – dureri articulare

Se amestecă 100 g de untură de porc topită cu o lingură de miere de albine, și se unge zona afectată de dureri articulare.

Se freacă articulațiile cu acest unguent natural și se acoperă cu o bucată de celofan. Deasupra se leagă cu un fular sau o legătoare din lână, pentru a încălzi bine locul bolnav.

Preparatul se lasă să acționeze peste noapte. În loc de untură, se poate folosi slănină de câțiva ani, dată prin mașina de tocat carne.

Grăsime de porc + sare – dificultăți de mobilitate

Persoanele care au rămas cu un deficit de mobilitate articulară în urma unui traumatism sau leziuni puternice, pot trata zona afectată cu o pastă din 100 g de grăsime de porc și o lingură de sare.

Se freacă bine locul afectat și se leagă cu un bandaj de lână.

Aplicații cu slănină – mastită

Pentru reducerea inflamațiilor cauzate de mastită, se aplică pe piele o felie de slănină de câțiva ani tăiată în strat subțire și deasupra se aplică o bucată de staniol (de la o ciocolată).

Se fixează bandajul cu un leucoplast.

Grăsime topită + albuș + suc de rostopască – eczeme

Se folosește slănină curată, fără sare, care se pune la topi, apoi se lasă la răcit la 35 de grade. Se iau 2 linguri de grăsime topită și se amestecă cu 2 albușuri crude, 3 linguri de suc de rostopască.

Se omogenizează și se lasă la macerat 2-3 zile la loc rece. Cu alifia astfel obținută se ung locurile bolnave, de 2 ori pe zi.

Slănină + ou + oțet – pinteni, ciocuri

Se toacă prin mașina de tocat carne 100 g de slănină de porc, și se amestecă cu 100 ml de oțet concentrat și un ou crud.

Preparatul se lasă la loc răcoros, până când slănina se dizolvă complet. preparatul se amestecă zilnic. Se înmoaie bine călcâiul afectat cu apă fierbinte, apoi se aplică unguentul obținut, folosind un tampon de vată.

Compresele se pun noaptea, iar dimineața se îndepărtează spălând talpa cu apă călduță. Tratamentul durează 5-7 zile.

6 comentarii

  1. ce0mi placea painea cu untura si boia deasupra cand eram mic !

  2. sau cu ceapa!! hmm ce bun este!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.