Vin de Mentă – Tulburări Nervoase, Digestive, Cardiovasculare

Menta (Mentha piperita) este cunoscută ca odorizant de gură datorită gustului său răcoritor, însă în cadrul medicinei naturiste, această plantă aromată are un renume mult mai complex.

Vin de Mentă Rețetă

Vin de Mentă Rețetă

Menta – Proprietăți

Menta a fost folosită de sute de ani pentru proprietățile sale medicinale remarcabile. Magazinele sunt pline astăzi de gumă de mestecat, pasta de dinți, bomboane și inhalatoare care conțin mentă ca element de bază, comercializate pentru împrospătarea respirației.

Menta este un aperitiv bun, dar și un curățitor al palatului din cavitatea bucală, de aceea se va consuma înainte de masă. Aroma de mentă activează glandele salivare și glandele care secretă enzimele digestive, facilitând astfel digestia.

Ceaiul de mentă calmează stomacul în caz de indigestie sau inflamație, iar uleiul de mentă poate da un efect liniștitor în caz de greață și rău de mișcare. Se poate aplica și pe frunte, pentru ameliorarea durerilor de cap și migrenelor.

În cazul tulburărilor respiratorii și a tusei, aroma de mentă este foarte eficient în decongestionarea sinusurilor, bronhiilor, gâtului și plămânilor. Este utilă în caz de astm și tuse cronică. Consumul regulat de mentă este foarte benefic pentru pacienții cu astm bronșic, deoarece este un relaxant bun și elimină congestia. Atenție, excesul de mentă poate irita nasul și gâtul.

Menta are o acțiune stimulentă și asupra sistemului nervos. Doar mirosul de mentă este suficient pentru a ne încărca bateriile și a stimula buna funcționare a creierului. Menta reduce stările de oboseală, lenevie, depresie sau epuizare cronică. Se poate consuma ca atare, inhala sub formă de vapori sau lua sub formă de vin medicinal.

Rețetă Vin de Mentă

Ingrediente:

• 25 g de frunze mentă uscate
• 500 ml de vin alb
• 20 g de miere de albine

Se pune meta uscată la infuzat în jumătate de litru de apă un sfert de oră. Infuzia se amestecă apoi cu vinul și mierea și preparatul astfel obținut se lasă la macerat cel puțin 40 de zile. La finalul perioadei, se strecoară.

Mod de administrare:

Se iau câte 50 ml, de 3 ori pe zi, înainte de masă.

Indicații terapeutice

Vinul de mentă este un elixir parfumat cu efecte calmante, sedative, bactericide, afrodisiace, colagoge, vermifuge și stomahice.

– Stări de nervozitate, palpitații, tulburări nervoase
– Afecțiuni digestive, paraziți intestinali

3 comentarii

  1. Am doar o întrebare. Pentru a opri pofta de dulciuri nu aveți vreun tratament? Aștept răspuns. Multumesc

  2. Atunci când poftim tot timpul la dulce s-ar putea, în faza incipientă, să suferim de o carenţă de crom şi magneziu. Cromul este necesar pentru producerea factorului de toleranţă la glucoză (GTF), care este absolut necesar pentru funcţionarea normală a hormonului hipoglicemiant – insulina. Când insulina nu mai poate transporta glucoza din sânge în interiorul celulelor pentru a fi transformată în energie, celulele sunt permanent înfometate, inducând dorinţa de dulce.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.