Tărâțele de grâu – leac de casă pentru multe boli
Tărâța este principala componentă nutritivă a bobului de grâu. Din păcate, fix acest element este înlăturat în timpul procedeelor de rafinare. Făina de grâu și pâinea albă pe care o consumăm astăzi este foarte săracă în nutrienți.
Din această cauză, multe gospodine care fac pâine în casă sunt nevoite să cumpere tărâțe de grâu și să le adauge la frământat pentru a obține o pâine hrănitoare și sănătoasă.
Tărâțele de grâu sunt folosite de asemenea la prepararea borșului pentru acrirea ciorbelor, dar și în anumite tratamente curative.
Cuprins
Importanța nutrienților din cerealele integrale
Cerealele integrale sunt extrem de importante pentru alimentația noastră. Inclusiv pentru combaterea cancerelor.
Puțini știu că în învelișul boabelor de cereale se află compuși care inhibă activarea substanțelor cancerigene. De aceea bolnavii de cancer sunt sfătuiți să consume cereale integrale.
Dr. Giurgiu este de părere că tărâțele de grâu produc un efect echilibrant în organism, remediind diferite dezechilibre.
Ce proprietăți au tărâțele de grâu
Compoziția nutrițională a tărâțelor de grâu este extrem de diversă. Acestea conțin complexul de vitamine B, mai puțin B12. Sunt bogate în aminoacizi (proteine) și minerale (calciu, magneziu, potasiu).
Consumul tărâțelor de grâu ajută la reglarea tranzitului intestinal. Calmează tractul gastro-intestinal. Hrănesc organismul și îl revigorează. Ajută la vitaminizarea și remineralizarea lui.
Tărâțele ajută la scăderea grăsimilor din sânge (colesterol) și a grăsimii corporale. Sunt eficiente în curele de slăbire.
Citește și – Colesterol mărit? Tărâțele de ovăz îl scad cu 25% – dr. Mihail Pautov
Fiind un excelent reglator și tonic, tărâțele sunt indicate în toate afecțiunile marcate de un exces sau de un deficit, precum hipo- și hiper-.
În ce boli ajută tărâțele de grâu
Lista afecțiunilor în care sunt indicate tărâțele de grâu este foarte generoasă:
- constipație, diaree
- colită, dispepsie
- dureri de stomac
- balonare
- boli de ficat
- hemoroizi
- lipsă de vitamine și minerale
- oboseală
- anemie
- rahitism
- convalescență
- cancer
- afecțiuni endocrine
- diabet zaharat
- obezitate
- afecțiuni ale sânilor
- adenopatie
- epilepsie
- dermatoză
- afecțiuni neuro-musculare
- afecțiuni neurovegetative
- boli de inimă
- ateroscleroză
- fibrom uterin
- adenom de prostată
- prostatită
- sterilitate
- cistită, retenție de urină
- laringită, faringintă
- depresie, nevroză, psihastenie
- tumori
- reumatism
Cum se consumă tărâțele de grâu
Biologul Eugen Giurgiu consideră tărâțele un medicament ieftin și accesibil. Susține că acestea dau rezultate impresionante în diverse afecțiuni.
Citește și – Borșul de tărâțe – complex de vitamine B, energizant și băutură de leac
Pentru a fi mai ușor de consumat și asimilat, tărâțele de grâu se macină cu ajutorul râșniței electrice de cafea.
Pulberea fină se poate adăuga în apă simplă, în ceaiuri, iaurt, lapte, ciorbe sau supe. Lichidele trebuie să fie la temperatura camerei sau calde, dar nu fierbinți.
Administrarea se face înainte sau după masă, de 5-6 ori pe zi. Se pot adăuga și în mâncăruri, câte 1-2 linguri, de 3-5 ori pe zi. Unii beau apă de tărâțe pentru digestie, detoxifiere sau slăbit
Apa de tărâțe
Puneți în fiecare seară câte 3-4 linguri de tărâțe într-un litru de apă. A doua zi se strecoară și se bea. Această apă bogată în vitamine și minerale ajută în anemie, convalescență, obezitate, stres crescut, afecțiuni cerebrale.
Persoanele sănătoase pot consuma preventiv câte 3 lingurițe de tărâțe de grâu pe zi.
Dacă vreți să puneți tărâțele într-un ceai medicinal, preparați ceaiul, strecurați-l și după ce s-a răcorit adăugați tărâțele. Acestea trebuie să stea în ceai de seara până dimineața.
Sursă articol: Eugen Giurgiu, Tărâțele de grâu, Formula As: http://arhiva.formula-as.ro/2006/713/medicina-naturista-25/taratele-de-grau-6912