1 lingură de MIERE seara reface FICATUL, protejează CREIERUL și ajută la pierderea în greutate

Nutritionistul britanic Mike McIness a publicat o carte interesantă în anul 2014, numită „Dieta cu Miere”, în care recomandă consumul de miere seara.

Cartea este bazată pe două idei principale: obezitatea modernă este cauzată de consumul excesiv de carbohidrați și zaharuri rafinate (nu de grăsimi) și de proasta calitate a somnului.

Mierea conține o bogăție de nutrienți, bioflavonoide și acizi organici, și este metabolizată diferit de zaharurile rafinate. Aceasta re-aprovizionează ficatul înainte de culcare, și îi oferă creierului energie în timpul nopții.

Studiile realizate la Universitatea Birmingham pe fructoză au arătat că aceasta este un tip de zahăr-cheie care ajută la refacerea ficatului. Din acest motiv, toate băuturile sportive conțin fructoză.

_______________________________________________________________________________________________________

Mike McIness este nutriționist sportiv și a descoperit că mierea este cel mai bun aliment care poate susține ficatul în timpul exercițiilor fizice și a perioadei de recuperare.

Motivul pentru care un atlet se prăbușește este lipsa de combustibil din ficat. Când luăm cina foarte devreme, creierul este forțat să activeze hormonii de stres și acest lucru crește hormonii orexigeni (care stimulează apetitul).

McIness susține că ficatul trebuie reaprovizionat și seara, înainte de culcare. Atunci când luăm masa în jurul orei 18:00 sau 19:00, ficatul rămâne fără suficient combustibil pentru a susține activitatea creierului în timpul nopții.

Senzația de foame este creată de creier, care caută surse noi de energie, și nu de către stomacul care vrea mai multă mâncare.

1-2 linguri de miere înainte de culcare vor reface rezervele de glicogen ale ficatului și implicit rezerva de energie a creierului, ajutând la instalarea unui somn recuperator.

Un studiu realizat la Universitatea din Chicago a arătat că persoanele care dorm bine pierd mai multă grăsime în timpul unei diete. Participanții privați de somn au avut în schimb o scădere a masei musculare.

Pe termen lung, consumul de miere seara reduce stresul, îmbunătățește memoria și capacitatea de concentrare, ne poate proteja de daunele cauzate de îmbătrânirea mentală și de boli degenerative precum Alzheimer sau Parkinson.

_______________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. Seth Roberts Net, Interview with Mike McInnes, Author of The Honey Diet: http://blog.sethroberts.net/2014/01/02/interview-with-mike-mcinnes-author-of-the-honey-diet/

2. Benefits of Honey, The Honey Diet Book: http://www.benefits-of-honey.com/the-honey-diet-book.html

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


5 comentarii

  1. Pt cine nu are diabet o fi bun!

  2. Mierea face somnul linistit.

  3. Nutriționistul mi-a interzis mierea și nu am nici o boala.

  4. Eu iau seara miere si e f bun ptr somn si polen

  5. Care bunica ? Dacă mierea este gratis face bine la portofel.Este bună dar nu la slăbit si sunt destule afecțiuni pt care nu este recomandată (ex.diabet etc )

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.