Coaja unor legume și fructe are o valoare nutrițională mai mare decât pulpa acestora. Studiile au confirmat că „pielea” alimentelor vegetale are o concentrație mai mare de vitamine, fibre și antioxidanți. De cele mai multe ori, decojim legumele și fructele […]
Articole despre 'coaja lamaie'
Cum se face lichiorul de lămâie (Limoncello)
Lichiorul de lămâie este o delicatesă pe care o puteți prepara în casă în câțiva pași simpli. Această băutură este fină și dulce. Are o aromă intensă de lămâie. Cu siguranță este pe placul tuturor. Lichior de lămâie – rețetă […]
Adăugați COAJĂ de LĂMÂIE în mâncăruri pentru a combate DIABETUL, COLESTEROLUL și CANCERUL
Obiceiul de a bea un pahar de apă cu suc de lămâie dimineața ajută nu doar la curățarea corpului de toxine și pierderea în greutate, ci și la creșterea imunității. Nici coaja de lămâie nu este de aruncat. Coaja citricelor […]
COAJA de LĂMÂIE este bogată în calciu, potasiu, vitamina C și compuși anticancerigeni
Coaja de lămâie este un depozit impresionant de vitamine, minerale, antioxidanți și compuși care luptă în mod natural împotriva cancerului. Înainte să folosiți coaja de lămâie, spălați-o cu oțet de mere și bicarbonat, pentru a elimina pesticidele. Calciu Conform standardelor […]
Cum să faci ESENȚĂ de LĂMÂIE în casă (rețetă + beneficii)
Nu doar pulpa și sucul lămâilor sunt importante din punct de vedere nutrițional și terapeutic, ci și cojile. Potrivit studiilor, coaja este mai mult decât un aromatizant pentru deserturi. Unor le place aroma lămâii și păstrează coaja rasă pentru prăjituri, […]
NU aruncați COAJA de LĂMÂIE – combate cancerul, scade colesterolul și tensiunea arterială (iată cum o putem folosi)
După stoarcerea unei lămâi, coaja ajunge de obicei în coșul de gunoi. Deși mulți dintre noi știu că în coajă se ascund cei mai mulți nutrienți, teama de pesticide nu ne lasă să ne folosim de aceste beneficii. Coaja lămâiei […]
Chec din ALBUȘURI și coajă de lămâie și portocală – rețetă
Această rețetă de chec din albușuri este foarte populară. Se face foarte repede, este aromat și ideal pentru a satisface nevoia de ceva dulce și fin. Chec din albușuri – rețetă Checul din albușuri iese foarte pufos. Este mai puțin […]
Tinctura din COAJĂ de LĂMÂIE ameliorează durerile de articulații (rețetă)
Un mijloc extrem de simplu și rapid pentru potolirea durerilor de artrită sau reumatism este consumul unui pahar de apă cu sucul de la o jumătate de de lămâi, în fiecare dimineață, înainte de micul-dejun. În câteva zile, durerile dispar. Sucul […]
Coaja de Lămâie, Lămâia Uscată – Beneficii ca Medicament și Aromatizant
Coaja de lămâie curățată sau rasă și uscată dinadins natural sau în cuptor este un produs naturist unic, pe care îl putem folosi zilnic, ca ingredient pentru mâncăruri sau ca medicament pentru boli. Studiile au confirmat că lămâia confiată, cu […]