Chec din ALBUȘURI și coajă de lămâie și portocală – rețetă

Această rețetă de chec din albușuri este foarte populară. Se face foarte repede, este aromat și ideal pentru a satisface nevoia de ceva dulce și fin.

Chec din Albușuri Rețetă

Chec din Albușuri Rețetă

Chec din albușuri – rețetă

Checul din albușuri iese foarte pufos. Este mai puțin încărcat decât cel cu gălbenușuri. Coaja citricelor îi dă acestui pandișpan un aspect și o armă deosebită. Cu siguranță îl veți face din nou în curând.

Ingrediente

• 5 albușuri
• 140 g de zahăr brun
• 150 g de făină
• ½ pliculeț de praf de copt
• 50 ml de ulei
• 150 g de coajă de portocală și lămâie
• ½ linguriță de sare

Preparare

Separați ouăle și puneți albușurile într-un bol înalt. Introduceți mixerul, și bateți albușurile spumă împreună cu sarea. Adăugați zahărul treptat, și mixați continuu, până când spuma se întărește. Mai departe, adăugați uleiul și continuați să mixați.

(Aprindeți cuptorul să se încălzească)

Incorporați apoi făina și praful de copt (odată), amestecând ușor cu o lingură sau spatulă de lemn, pentru a nu strica spuma de albușuri.

În continuare, adăugați în compoziție coaja de portocală și lămâie rasă sau tăiată cubulețe, tăvălită prin făină înainte (pentru a nu se lăsa la fundul tăvii). Dacă nu aveți în casă, cumpărați coajă de citrice confiate din supermarketurile mari (găsiți de exemplu la Ldl).

Picurați puțin ulei într-o tavă de chec sau de cozonac, și așezați hârtie de copt. Turnați compoziția în tavă, și nivelați cu o spatulă.

Introduceți tava în cuptorul preîncălzit, circa 35-40 de minute. Nu deschideți ușa cuptorului cel puțin 20 de minute după ce ați dat checul în cuptor. Înainte de a-l scoate, faceți testul cu scobitoarea.

După ce-l scoateți din cuptor, lăsați-l să se răcorească. Pudrați-l pe deasupra cu zahăr pudră. Scoateți-l din tavă și tăiați-l felii. Se poate servi ca atare, ca desert, sau cu lapte, iaurt, ceai, la micul-dejun.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.