Cum să faci LAPTE din fulgi de OVĂZ – un tonic extraordinar pentru sistemul nervos și piele (rețetă video)

Laptele de ovăz are câteva avantaje față de laptele obișnuit de vacă. În primul rând, poate fi consumat în siguranță de persoanele care au dezvoltat intoleranță la lactoză, sau care suferă de alergii și inflamații.

În al doilea rând, este un înlocuitor excelent pentru laptele de vacă în perioada posturilor, în regimurile vegetariene și în dieta celor care vor să piardă în greutate.

Lapte din Fulgi de Ovăz Rețetă

Lapte din Fulgi de Ovăz Rețetă

Laptele de ovăz are și câteva beneficii importante pentru sănătatea noastră: întărește sistemul nervos, ajută organismul să se adapteze la situațiile de stres și tonifică imunitatea.

Are un conținut scăzut de grăsimi, și ne oferă cel puțin 10 minerale și 15 vitamine. Este foarte bogat în vitaminele din complexul B și în calciu. O cană de lapte de ovăz poate acoperi 36% din cantitatea zilnică recomandată.

Lapte din fulgi de ovăz – rețetă

Ingrediente

• 200 g de fulgi de ovăz
• 400 ml de apă (pentru înmuiere)
• 500-600 ml de apă (pentru mixare)

Preparare

Puneți fulgii de ovăz într-un bol mare și turnați 400 ml de apă peste el. acoperiți-i și lăsați-i la hidratat cel puțin jumătate de oră (sau peste noapte, la frigider). Acest pas ajută la înmuierea lor și la o mai ușoară procesare în blender, și totodată la eliminarea compușilor inhibitori pe care cerealele le conțin.

Lapte din Fulgi de Ovăz Rețetă

Lapte din Fulgi de Ovăz Rețetă

Scurgeți apa și clătiți ovăzul până nu mai este foarte lipicios. Puneți-l în blender și adăugați 600 ml de apă. Mixați 1-3 minute la viteză mare, apoi turnați amestecul într-un tifon împăturit în 4. Strângeți tifonul și stoarceți laptele într-un bol, cu mâinile.

Cum să Faci Lapte din Fulgi de Ovăz

Cum să Faci Lapte din Fulgi de Ovăz

În funcție de consistența dorită, ajustați cantitatea de apă folosită la mixare. Experimentați și vedeți care este rezultatul care vă place mai mult.

Lapte din Ovăz

Lapte din Ovăz

Dacă vreți să folosiți laptele obținut pentru băut, îi puteți adăuga câteva arome, pentru a-l face mai gustos și mai sănătos și nutritiv, precum miere de albine, scorțișoară măcinată, pudră de roșcove sau cacao etc. Este recomandat să fierbeți laptele înainte de a-l consuma.

Lapte din Ovăz cu Scorțișoară

Lapte din Ovăz cu Scorțișoară

Beneficii pentru piele

Acest lapte poate fi adăugat în orice fel de preparate culinare, la fel ca laptele de vacă. Poate fi folosit și extern, pentru spălarea feței. Ovăzul are proprietăți antiinflamatoare și calmante, și este „săpunul” ideal pentru tenul iritat, roșu, sensibil și cu pielea uscată.

Calmează mâncărimile, ajută la tratarea acneei, eczemelor și rozaceei. Mai mult, reduce riscule și aspectul tenului îmbătrânit și lipsit de frumusețe. Mai multe informații în acest articol.

Rețeta video: 

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.