Cum să folosești OVĂZUL pe post de SĂPUN – curăță, calmează și catifelează pielea

Ovăzul este un aliment foarte versatil. Poate fi folosit inclusiv în regimul de îngrijire și înfrumusețare a pielii. 

Ovăzul pe Post de Săpun

Ovăzul pe Post de Săpun

Ovăzul conține saponine, substanțe care acționează ca un agent de curățare. Din acest motiv, ovăzul poate fi folosit în loc de săpun. Ajută la îndepărtarea celulelor moarte de la suprafața pielii. Nu este excesiv de abraziv. Curăță blând pielea, și o lasă foarte fină. Are de asemenea efecte hidratante.

Datorită proprietăților sale antiinflamatoare și calmante, ovăzul este folosit mai ales pentru iritații, mâncărimi sau roșeață. Poate fi aplicat pe orice tip de piele, însă în special pe pielea sensibilă, uscată și iritată.

În ceea ce privește utilizările sale terapeutice, ovăzul este un ingredient ideal pentru pielea afectată de acnee, eczeme, rozacee sau mâncărimi și iritații.

Mai mult decât atât, ovăzul poate ameliora ridurile și aspectul de piele îmbătrânită.

Iată câte motive avem să folosim ovăzul pe post de săpun pentru față și corp!

Cum să folosești ovăzul ca un săpun

Cel mai ușor mod de a folosi ovăzul în scopuri cosmetice sau dermatologie este sub formă de făină. Putem găsi făină de ovăz la magazinele naturiste, sau o putem obține acasă, măcinând fulgi sau boabe de ovăz prin râșnița electrică de cafea, în piuliță sau în robot, până rezultă o pudră fină.

Dacă vreți să folosiți ovăzul ca săpun, amestecați 1 lingură de făină de ovăz cu 2 linguri de apă fierbinte. Aplicați pasta obținută pe față și masați ușor pielea, ca și cum v-ați spăla cu săpun. La final, clătiți cu apă călduță.

O altă variantă, recomandată pentru dimineață, este să amestecați 2 linguri de făină de ovăz cu 2 lingurițe de miere și 1 lingură de lapte. Aplicați pasta pe ten și lăsați-o să acționeze câteva minute, apoi clătiți.

Pentru pielea corpului, puneți ½ cană de fulgi de ovăz într-un săculeț de cârpă. Legați-l la gură și introduceți-l în apa din cadă sau în lighean, dacă faceți doar o baie de picioare. Presați săculețul, până când începe să iasă un lichid ca un lapte. Puteți folosi acest săculeț înmuiat în apă ca un săpun, atât pentru corp, cât și pentru față. Va ajuta la exfolierea pielii și la curățarea porilor. Veți obține o piele foarte netedă și catifelată.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.