Cum să transformi o simplă OMLETĂ într-un aliment MEDICINAL

Verdețurile, condimentele și semințele au virtuți curative excepționale, și ele pot transforma o mâncare într-un medicament, după cum spunea părintele medicinei antice, Hipocrate.

Le putem adăuga în salate, dar și în diferite mâncăruri gătite, atât pentru gust, cât și pentru acțiunea lor terapeutică.

Omletă cu Spanac și Turmeric

Omletă cu Spanac și Turmeric

Omletă cu spanac și turmeric – rețetă

Serviți această omletă la micul-dejun, pentru a-i asigura organismului necesarul de proteine, vitamine, minerale, fibre și antioxidanți.

Ingrediente

• 2-3 ouă
• 1 mână de spanac
• 1 lingură de ulei de măsline sau de cocos
• ¼ linguriță de semințe de chimion
• ¼ linguriță de semințe de muștar
• 1 vârf de cuțit de turmeric
• 1 vârf de cuțit de piper negru
• sare după gust

Preparare

Bateți ouăle într-un bol cu pulberea de turmeric și piperul negru măcinat, cu ajutorul telului. Adăugați și puțină sare. Pentru a obține o omletă și mai sănătoasă, bogată în minerale, folosiți sare roz de Himalaya sau sare de mare neiodată.

Puneți uleiul la încins într-o tigaie și adăugați semințele de chimion și de muștar. Când acestea încep să pocnească, adăugați spanacul spălat și tocat mărunt. Căliți-l câteva minute, până se înmoaie. Turnați ouăle bătute și lăsați omleta să se închege, apoi întoarceți-o pe cealaltă parte.

În compoziția omletei puteți adăuga și ceapă verde, ardei gras roșu, roșii și alte legume care vă plac.

Beneficii

Ouăle pot fi incluse în categoria super-alimentelor, care trebuie să facă parte din dieta noastră săptămânală. Sunt extrem de hrănitoare. Conțin proteine complete (aminoacizi esențiali pe care corpul nu-i poate produce), care ajută la dezvoltarea și repararea oaselor, cartilajelor, mușchilor și țesuturilor corpului.

Oul este de asemenea o sursă valoroasă de vitamine din complexul B și seleniu.

Spanacul, prințul verdețurilor este bogat în compuși antioxidanți care reduc riscul de cancer, inflamații și boli cardiovasculare. În plus, consumul de spanac ajută la menținerea vederii și prevenirea degenerescenței maculare și cataractei. Este o verdeață cu efecte tonice asupra oaselor, datorită conținutului de vitamina K.

Semințele de chimion sunt importante pentru orice masă, deoarece ajută la stimularea digestiei și prevenirea simptomelor neplăcute de balonare sau gaze.

Semințele de muștar ajută la eliminarea toxinelor, la stimularea circulației și metabolismului. Au de asemenea proprietăți digestive.

Beneficiile consumului de turmeric sunt nenumărate. Acest condiment este bogat în compuși antiinflamatori și antioxidanți, și previne o sumedenie de boli cronice, mai ales cancerul.

Piperul negru ajută corpul să absoarbă substanța activă din turmeric (curcumina), și stimulează digestia, circulația și procesele de detoxifiere.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.