VITAMINE făcute în casă – rețetă simplă

Majoritatea părinților întâmpină dificultăți atunci când trebuie să le dea copiilor vitamine sintetice sau suplimente alimentare. Cei mici nu vor să le înghită deoarece le asociază cu medicamentele, și au o atitudine de respingere.

O metodă ingenioasă prin care îi puteți convinge pe cei mici să ia vitamine este să le preparați în casă, într-o formă mult mai atractivă pentru gustul lor.

Vitamine Făcute în Casă

Vitamine Făcute în Casă

Aveți nevoie de suc natural de fructe, gelatină naturală, miere și diferite tipuri de vitamine, minerale sau probiotice. Puteți turna compoziția în diferite forme – ursuleți, inimioare, steluțe, sau alte figurine pentru vitamine, pentru a fi cât mai plăcute la vedere și potrivit vârstei lor.

Puteți folosi pudră de vitamina C, pudră de multivitamine, pudră de probiotice pentru copii, magneziu, calciu, sau câteva picături de tinctură de soc, echinacea sau propolis (sau un amestec). Folosiți aceste produse în cantitate înscrisă pe cutie sau în prospect.

Vitamine făcute în casă – rețetă

Puteți găsi pulbere de vitamina C organică la magazinele naturiste. În funcție de doza zilnică recomandată și de numărul de vitamine obținute, calculați cantitatea pe care trebuie să o folosiți la rețeta de mai jos.

Gelatina trebuie să fie dintr-o sursă sigură. Căutați ceva sănătos, fără arome, la magazinele naturiste.

Puteți folosi orice fel de suc doriți, mai puțin suc de ananas, deoarece nu se încheagă. Cel mai bine merg sucurile de citrice: portocală, mandarine, lămâi, grepfrut etc, precum și sucul de cătină, de măceșe, de struguri, de mere, de pere sau de diverse fructe de pădure. La fel de bun este sucul de morcov .

În locul sucului de fructe puteți folosi sirop de soc sau sirop de cătină, pentru a obține niște vitamine cu proprietăți antigripale și imunostimulatoare puternice.

Ingrediente

• 2-3 linguri de pudră de gelatină naturală
• 120 ml de suc proaspăt de fructe
• 2 linguri de miere
• vitamine: vitamina C, probiotice etc

Preparare

Puneți sucul proaspăt stors de fructe, gelatina și mierea într-o cratiță. Amestecați cu telul și puneți vasul pe aragaz, la foc mic. Încălziți ușor amestecul până se dizolvă complet gelatina (5-6 minute). Trebuie să obțineți un amestec gros, ca un sirop.

Luați vasul de pe foc și adăugați pulberea de vitamina C. Turnați repede compoziția în tava pentru cuburi de gheață din congelator, într-o formă rotundă, într-o tavă, în boluri mici de sticlă sau în forme speciale de silicon. Lăsați jeleul la temperatura camerei 2-3 ore, 15-20 de minute în frigider sau 5-10 minute în congelator, să se întărească.

Scoateți apoi „vitaminele” din forme și tăiați-le pătrățele sau lăsați-le în formele obținute. Oferiți-le celor mici. Vor crede că sunt jeleuri, și le vor consuma mult mai ușor. Pot fi păstrate la temperatura camerei 2-3 zile, sau în frigider, 1-2 săptămâni.

Sursă: http://wellnessmama.com/6357/chewable-vitamins/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.