Polenul de Albine: Beneficii şi Efecte Adverse

Polenul este considerat un nutrient complet care nu trebuie să lipsească din alimentaţia zilnică. Gama bogată de substanţe hrănitoare îl face să fie unul din mai complexe medicamente naturale. Are capacitatea de a revigora organismul şi de a prelungi viaţa. Este recomandat vegetarienilor, întrucât acest produs conţine aminoacizi şi de 2 ori mai multe proteine (de calitate) decât carnea.

Proprietăţi polen de albine

Polenul este o substanţă adunată de picioruşele albinelor din diverse flori, sau boboci de flori. Această substanţă este mai apoi combinată cu nectarul secretat de albine, rezultând polenul de albine. Polenul poliflor (cel cules dintr-o varietate mare de flori) este cel mai bun.

Polenul de Albine: Beneficii şi Efecte Adverse

Este un medicament fabulos, care conţine o paletă amplă de vitamine – Vitamine din complexul B, Vitamina C, Vitamina E şi Provitamina A, acid folic, oligoelemente, antioxidanţi, proteine, calciu, fier, magneziu, fosfor, iod şi potasiu, hormoni, acizi graşi, aminoacizi şi enzime.

Beneficiile polenului

Polenul de albine are un rol stimulator asupra funcţiilor întregului organism. Este indicat în tratamentele împotriva alergiilor, a astmului şi a unor probleme de natură gatro-intestinală. Ajută la controlul greutăţii şi la tratarea alcoolismului.

• Ajută la detoxifierea organismului
• Întăreşte sistemul imunitar
• Tratează starea de oboseală şi convalescenţă
• Reglează tranzitul intestinal şi îmbunătăţeşte digestia
• Tratează constipaţia cronică şi diareea
• Îmbunătăţeşte circulaţia sângelui
• Reduce nivelul colesterolului
• Reduce efectele secundare ale chimioterapiei
• Ajută la îmbunătăţirea potenţei la bărbaţi
• Ajută la câştigarea în greutate de către cei subponderali

Mod de administrare

Polenul se găseşte şi este folosit mai ales sub formă de praf sau pulbere. Magazinele naturiste de tip Plafar oferă o gamă mult mai largă de produse bazate pe polen şi alte combinaţii. Suplimentele alimentare cu polen sunt create şi sub formă de loţiuni pentru piele, granule sau tablete. Acestea din urmă au avantajul de a conţine propolis şi miere de albine.

Polenul de Albine: Beneficii şi Efecte AdversePolenul se foloseşte întodeauna în stare proaspătă, uscată, iar nu umedă. Substanţele benefice din polen sunt active numai 6 luni. Doza zilnică recomandată de polen este de o linguriţă înainte de mesele de dimineaţă şi de prânz, pe stomacul gol. Se mestecă bine pentru o asimilare completă a vitaminelor, apoi se bea apă.

Doza poate creşte şi până la administrarea unei lingure de polen pe zi, timp de 7-30 de zile. Pentru copii este indicat o doză mică de polen, de aproximativ o jumătate de linguriţă, de 2-3 ori pe zi, timp de 30-60 de zile.

Cura cu polen se poate urma de 3 ori pe an, cu efecte miraculoase asupra anemiei, nervozităţii, apatiei, insomniei, constipaţiei şi artrozei.

 Efecte adverse ale polenului

Specialiştii în domeniu recomandă polenul ca produs natural de a îmbunătăţi funcţiile pricipale ale corpului. Sunt însă ceva mai rezervaţi în ceea ce priveşte aplicarea tratamentelor cu polen pentru tratarea unor boli şi afecţiuni.

Polenul are faima unui produs care poate provoca şi reacţii adverse. Printre cele mai cunoscute efecte secundare ale administrării de polen amintim: puruit, urticarie tegumentară, anafilaxie şi dispnee.

Polenul poate conţine pesticide, bacterii şi fungi, substanţe toxice care nu fac bine femeilor însărcinate, nici celor care alăptează bebeluşii la sân.

Nu este indicat în cazuri de: obezitate, colesterol mare, diabet zaharat, hiperfuncţii tiroidiene. Cei alergici la polenul din flori nu trebuie să consume acest produs.

Aceste informaţii au scop informativ, ele nu înlocuiesc recomandarea medicului sau a personalului medical autorizat. Nu folosiţi aceste informaţii pentru auto-diagnostic sau auto-tratament.

Cautari:
    polen beneficii | polen contraindicatii | polen de albine | ce contine polenul uscat | polen crud contraindicatii | polen uscat beneficii | polenul crud contra indicatii |

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *

DESCARCĂ APLICAȚIA Android app on Google Play