Alimente care fortifică vasele de sânge – recomandate celor care suferă de varice

Majoritatea oamenilor se interesează ce alimente trebuie să mănânce atunci când vor să înceapă un regim de slăbit.

Dieta are însă un rol important în majoritatea bolilor. La fel de mult contează, de pildă, ce mâncăm atunci când ne confruntăm cu varice. Venele varicoase sunt un semn că există o problemă la nivel circulator care trebuie rezolvată.

Alimente recomandate persoanelor cu varice

Alimente recomandate persoanelor cu varice

Venele sunt rutele prin care circulă sângele bogat în oxigen și nutrienți. Arterele pompează sângele la toate părțile corpului și îl aduce înapoi la inimă prin intermediul venelor.

Când acestea sunt afectate, calea de întoarcere a sângelui la inimă nu se mai face atât de ușor. În consecință, pot să apară cheaguri de sânge, varice sau chiar tromboză profundă.

Varicele pot fi prevenite prin menținerea unei greutăți corporale sănătoase, prin mișcare fizică regulată și evitarea sedentarismului.

Tocurile și hainele strâmte purtate excesiv pot duce de asemenea la apariția varicelor.

Așa cum spuneam mai sus, dieta este extrem de importantă pentru o persoană cu afecțiuni cardiovasculare.

Citește și – Tinctură pentru frecții împotriva varicelor

Alimente recomandate persoanelor cu varice

O categorie de alimente benefice pentru cei care suferă de varice este categoria alimentelor bogate în fibre.

Fibrele susțin digestia, scad colesterolul și ajută la păstrarea unei greutăți corporale normale.

Cerealele integrale, verdețurile, broccoli, lintea și alte leguminoase, semințele și avocado sunt surse bune de fibre.

Vitamina C ajută venele să rămână elastice și flexibile, să se dilate și să se contracte în mod optim. Mâncați citrice, căpșuni, măceșe, cătină, ananas, ardei gras, legume crucifere, legume cu frunze verzi.

Și alimentele care conțin vitamina E sunt importante pentru sănătatea venelor, deoarece această vitamină previne formarea cheagurilor de sânge.

Consumați mai multe nuci, semințe, ulei de măsline, dovleac, mango și pește.

Pentru tonifierea vaselor de sânge se recomandă creșterea consumului de alimente bogate în antioxidanți. Cele mai bune alegeri la acest capitol sunt fără doar și poate fructele de pădure. Mâncați afine, mure, prune, struguri și tot ce are culoarea violet.

Citește și – Tratamente naturiste pentru varice

Sunt recomandate de asemenea ghimbirul și avocado, sfecla roșie și vinetele. Toate aceste alimente ajută inclusiv la îmbunătățirea circulației sangvine și scăderea tensiunii arteriale.

Nu uitați să vă hidratați bine. Apa reglează echilibrul lichidelor din corp și implicit susține digestia. ajută la eliminarea deșeurilor prin urină, transpirație și scaun.

Acționează totodată ca un regulator al temperaturii corpului, ca un lubrifiant și protector al articulațiilor și ca un eliminator ale deșeurilor.

Este important să se evite consumul excesiv de sare. În cantități mari, sodiul favorizează reținerea apei în țesuturi și pot afecta venele.

Trebuie să rețineți că alimentele care balonează, provoacă retenție de apă și îngrașă trebuie evitate în caz de varice. Aceste probleme pun presiune pe vene și pot duce la formarea varicelor.

Se impune totodată limitarea consumului de cafea, alcool, dulciuri și condimente.

Citește și – Ceaiuri pentru circulația venoasă, varice și edeme

Surse articol:

1. Faunus Plant, Varicele se pot preveni! 4 Măsuri de îmbunătățire a circulației sanguine: https://www.faunusplant.ro/blog/prevenirea-varicelor-masuri/
2. Faunus Plant, 3 Alimente ”obligatorii” pentru cine suferă de varice: https://www.faunusplant.ro/blog/alimente-impotriva-varicelor/
3. Satish Vayuvegula, Eat These Foods For Healthy Veins and Arteries, Vein Clinics: https://www.veinclinics.com/blog/eat-these-foods-for-healthy-veins-and-arteries/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.