PASTĂ de DINIȚI remineralizantă din ARGILĂ, fără chimicale (rețetă + beneficii)

Această rețetă se prepară din 3 ingrediente principale: argilă, ulei de cocos și uleiuri esențialePuteți folosi doar un singur tip de ulei esențial, preferabil unul cu proprietăți antibacteriene și anti-halenă, precum cele propuse în rețetă.

Argila este sensibilă la materialele din metal sau plastic. Pentru prepararea acestei rețete, este indicat să folosiți lemn, vase din lut sau porțelan.

Pastă de dinți din argilă – rețetă

Ingrediente

• 80 g de argilă albă
• 5-6 linguri de ulei de cocos lichid
• 5 picături de ulei esențial de mentă
• 5 picături de ulei esențial de cuișoare
• 5 picături de ulei esențial de salvie
• 5 picături de ulei esențial de oregano

Preparare

Într-un bol, amestecați argila cu uleiurile esențiale (câte 25 de picături din fiecare). Adăugați uleiul de cocos topit la bain-marie (dacă este solid) și amestecați până la omogenizare cu o linguriță de lemn.

Trebuie să obțineți o compoziție groasă, ca un aluat. Transferați amestecul într-un borcănel de sticlă cu gura largă. Închideți-l ermetic și păstrați-l în dulapul din baie sau în frigider pe timp de vară. Uleiul de cocos se solidifică la rece și se topește la temperaturi ridicate.

Luați puțină pastă pe periuța de dinți în apă și apoi înmuiați-o în apă până când pasta devine suficient de lichidă pentru a o putea folosi la perierea dinților.

Sau puteți păstra pasta într-un recipient de la o loțiune veche, spălat bine. Astfel veți putea pune mai ușor pasta pe periuță.

Pentru îndepărtarea mirosurilor pregnante de ceapă sau usturoi, țineți pasta în gură, sau lăsați-o pe dinți timp de 5-10 minute. Acționează ca un dezodorizant natural.

______________________________________________________________________________________________________

Cum funcționează

Fiecare ingredient folosit la această pastă de dinți își are rolul lui. Argila este o sursă uimitoare de minerale hrănitoare pentru dinți și oase – calciu, magneziu, siliciu.

Acțiunea ei principală este absorbirea și eliminarea toxinelor, a metalelor grele și a altor impurități din corp. La nivelul dinților, are efecte curățitoare, remineralizante și înălbitoare.

Argila se leagă de substanțele nocive din jurul dinților, de pe limbă și gingii și ajută la eliminarea lor înainte ca acestea să fie înghițite. Cea mai bună este argila de bentonit.

Uleiul de cocos nu este un moft, ci un ingredient cu proprietăți antiinflamatoare și antibacteriene dovedite. Acesta reduce mirosurile neplăcute (inclusiv cel de transpirație, dacă este aplicat pe zona axilelor), combate cariile și gingivita, și ajută la protejarea danturii.

Uleiurile esențiale vin cu aromele lor deosebite, și totodată cu efectele lor antiseptice. Uleiul esențial de mentă reduce bacteriile responsabile și împrospătează respirațiaUleiul esențial de oregano este și antibacterian, și antiviral. Este util în infecțiile dinților și gingiilor.

Uleiul esențial de salvie combate bacteriile asociate cu apariția infecțiilor gingiilor și a halenei. Are totodată proprietăți antiinflamatoare și calmante.

Asemenea și uleiul esențial de cuișoare, calmează durerile de dinți datorită acțiunii sale analgezice și anestezice naturale. Este folosit împotriva diverselor tipuri de microorganisme dăunătoare.

______________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. Veganico, Pasta de Dinți din Argilă 100% Naturală și Vegană: http://veganico.ro/pasta-de-dinti-din-argila-100-naturala-si-vegana/

2. Dr. Axe, 10 Proven Bentonite Clay Benefits and Uses: https://draxe.com/10-bentonite-clay-benefits-uses/

1 comentariu

  1. nu este cam mult ulei esential ???

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.