Băile cu ROSTOPASCĂ, bune pentru hepatită

Rostopasca a fost utilizată din vechime ca terapie naturală pentru tratarea bolilor de ficat și biliare (hepatite, icter), dispepsie (indigestie), eczeme și alte afecțiuni ale pielii. Conform studiilor recente realizate pe animale, extractul de rostopască poate ajuta inclusiv la tratarea astmului, bronșitei și obezității.

Rostopască

Rostopască

Băi cu rostopască pentru hepatită:  rețetă

Cei care au rezerve în administrarea internă a acestei plante, pot utiliza rostopasca extern. Acest tratament a fost practicat cu succes de medicul fitoterapeut de origine franceză Maurice Messegue. El folosea băile cu rostopască pentru hepatitele virale, considerând că această este una din cele mai eficiente pentru însănătoșirea ficatului. Prin îmbăierea corpului în infuzie de rostopască, principiile active ale plantei ajung rapid în sânge, apoi la ficat.

Se pun 8 linguri de rostopască la macerat într-un litru de apă rece, și se lasă peste noapte (8-10 ore). A doua zi, maceratul se strecoară, și lichidul rezultat se pune deoparte. Rămășițele de plante se pun la fiert 5 minute cu 500 ml de apă. După ce s-a răcit, se combină cu maceratul rece și se adaugă lichidul în vasul (lighean sau cădiță) cu apă fierbinte pregătit pentru baie.

Se înmoaie atât brațele, cât și picioarele în această apă cu infuzie de rostopască. Fiecare membru trebuie ținut în apă un sfert de oră, apoi se tamponează ușor cu un prosop, fără să se șteargă corpul propriu-zis. Aceste băi se fac seară de seară.

Rostopasca, leac străvechi

În Rusia și Statele Baltice, rostopasca se numește “chistotel bolshoy”, care înseamnă o plantă cu o putere de curățare foarte mare. Medicina naturistă asiatică folosește rostopasca pentru detoxifiere, inflamații și tuse convulsivă. Documentele europene de acum câteva mii de ani arată că rostopasca era folosită pentru curățarea sângelui, eliminarea pietrelor la bilă și a problemelor digestive.

Maria Treben susține utilizarea acestei plante pentru bolile severe de ficat, datorită proprietăților sale depurative și de stimulare a metabolismului.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.