Tort cu cereale fără zahăr și făină, din 3 ingrediente – copt în tigaie!
Ideal ca desert sănătos, potrivit și ca mic-dejun sau gustare, acest tort cu cereale fără zahăr și făină este o alegere bună în orice fel de dietă.
Este dulce în mod natural, hrănitor și sățios.
Îl recomandăm în mod special celor care țin post, urmează o dietă fără gluten sau suferă de diabet.
Alegeți un tip de granola sau un mix de cereale fără zahăr.
Bananele vor da compoziției dulceața necesară, fără să fie nevoie de un alt îndulcitor.
Cuprins
Tort cu cereale, fără zahăr – rețetă
Ingrediente
• 3 banane coapte bine
• 1 cană de amestec de cereale (granola)
• 2 linguri de unt de arahide sau tahini (pastă de susan)
Mod de preparare
Curățați bananele de coajă și pasați-le cu furculița până se fac piure.
Pentru această rețetă aveți nevoie de o cană de pulpă de banane pasate.
Puneți-o într-un bol și adăugați untul de arahide sau pasta de susan.
Amestecați bine, până la omogenizare.
Opțional, puteți adăuga și o linguriță de scorțișoară. Va da tortului o aromă deosebită.
Incorporați granola. Puteți folosi orice fel de mix de cereale vă place, cu sau fără cacao. Cana folosită pentru măsurare are 250 de grame.
Amestecați bine, până la omogenizare.
Compoziția obținută va fi deosebit de cremoasă.
Nu este nevoie să o coaceți în cuptor, deoarece ingredientele sunt ușoare.
Transferați compoziția într-o tigaie antiaderentă. Aceasta trebuie să aibă minim 16 cm.
Ungeți înainte tigaia cu o lingură de ulei, ajutându-vă de o pensulă.
Nivelați compoziția la suprafață cu dosul unei linguri sau cu o paletă.
Pentru ca prăjitura să stea mai departe de foc și să se coacă mai bine, puneți încă un grătar peste ochiul de la aragaz.
Dați drumul la foc, la mic. Așezați tigaia pe grătar și puneți capacul sau o altă tigaie deasupra.
Lăsați prăjitura la copt 10 minute. Treceți cu paleta pe margini. Pentru a o întoarce, așezați o farfurie plată, cât dimensiunea tigăii, pe care ați uns-o în prealabil cu ulei.
Răsturnați tigaia, astfel încât prăjitura să pice pe farfurie. Împingeți-o cu o paletă înapoi în tigaie.
Coaceți prăjitura încă 5 minute. Verificați dacă s-a făcut pe fund.
Pentru a-i oferi un aspect mai elegant, decorați-o cu fructe de pădure, rondele de banane sau alte fructe.
Presărați scorțișoară. Turnați puțină miere, sirop de păpădie sau dulceață pe deasupra.
Lăsați prăjitura să se răcească de tot înainte de a o tăia.
Este înaltă, umedă la interior și aromată, datorită bananelor și scorțișoarei.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete similare:
Tort de banane și ovăz – doar 3 ingrediente, fără zahăr!
Tort cu banane, făcut în tigaie
Tort cu mere și banane, fără coacere în cuptor
Sursă rețetă: Recetas de Gri, Torta granola fara coacere, fără gluten, fără lactate, fără ouă: https://www.youtube.com/watch?v=BcqdwM5JYIc&ab_channel=RecetasdeGri