Prăjitură cu MORCOV, de post

Această prăjitură este un deliciu. Nu are un gust pregnant de morcov, ci o aromă foarte plăcută și îmbietoare. Rețeta nu este deloc complicată. Se prepară într-o oră, și este ideală ca desert de post.

Puteți adăuga în compoziția ei diferite fructe uscate, după preferință, precum nuci, migdale, alune mărunțite, stafide sau caise uscate.

Prăjitură cu Morcov

Prăjitură cu Morcov

Prăjitură cu morcov – rețetă

Ingrediente

• 3 morcovi mari
• 150 g de zahăr brut
• 300 ml de apă minerală
• 100 ml de ulei
• 350 g de făină
• ½ linguriță de scorțișoară
• 1 pliculeț de praf de copt
• 2 pliculețe de zahăr vanilat

Ingrediente decor

• câteva linguri de gem sau marmeladă de caise
• nucă măcinată

Preparare

Curățați morcovii de coajă și spălați-i bine. Dați-i apoi pe răzătoare. Trebuie să obțineți 1 cană de morcov ras, circa 250 de grame.

Într-un vas încăpător, amestecați apa minerală cu zahărul brut și zahărul vanilat. Adăugați morcovul ras și uleiul, până la omogenizare. Incorporați apoi treptat făina (amestecată în prealabil cu praful de copt).
După ce ați obținut o compoziție omogenă, ca la negresă sau chec, adăugați pudra de scorțișoară și alte arome, dacă doriți, precum esență de rom sau coajă rasă de lămâie/portocală.

Pregătiți tava în care veți coace prăjitura. Puteți folosi o tavă cu dimensiunea de 30 x 20. Picurați puțin ulei în ea, și așezat hârtie de copt. Turnați compoziția în tavă și nivelați frumos deasupra.

Introduceți tava în cuptorul încins bine, și lăsați-o la foc potrivit. Este gata în 30-40 de minute.

După ce s-a copt, scoateți prăjitura din tavă cu tot cu hârtia de dedesubt. Așteptați să se răcească bine, apoi ungeți-o pe deasupra cu un strat subțire de gem, folosind o pensulă sau o lingură.

Presărați la final miez de nucă măcinat, pe toată suprafața. Porționați-o în pătrățele sau în triunghiuri.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.