Cea mai sănătoasă și cremoasă ciocolată caldă din lume – fără zahăr, fără lactoză!
Soarele a început să-și diminueze căldura, iar zilele au început să fie din ce în ce mai reci.
Odată cu apropierea toamnei, simțim nevoia să bem lucruri calde, care ne reconfortează. Ciocolata caldă este un stimulent excelent pentru sezonul rece!
Cuprins
Beneficiile consumului de cacao sau ciocolată caldă
Pe lângă faptul că pune sângele în mișcare și încălzește organismul, ciocolata caldă are beneficii importante pentru sănătate.
Pudra de cacao, bogată în antioxidanți, combate stările depresive și dă mai multă energie minții. Crește tonusul psihic și ne ajută să lucrăm mai cu spor.
În acest articol vreau să vă prezint o rețetă de ciocolată caldă făcută în casă doar din ingrediente naturale.
Nimic dăunător, nimic complicat. Autoarea rețetei o numește cea mai sănătoasă ciocolată caldă vegană din lume.
Da, nu conține lapte de vacă, nici smântână sau alte lactate. Nu are nici măcar zahăr rafinat. Iată de ce este o băutură-desert cât se poate de sănătoasă.
Ciocolată caldă fără zahăr și lactoză – rețetă
Ingrediente
• 250 ml de lapte vegetal
• 10 g de pudră de cacao (v-o recomand pe aceasta, crudă)
• 2 nuci braziliene (vi le recomand pe acestea, la preț bun)
• 1 linguriță de unt de migdale (vi-l recomand pe acesta fără zahăr)
• 2-4 curmale
• pudră de vanilie, după gust
Mod de preparare
Turnați laptele fierbinte într-un bol. Adăugați curmalele și nucile braziliene și lăsați-le la hidratat câteva minute sau ore, dacă vă permite timpul.
Transferați apoi amestecul în vasul blenderului. Adăugați untul de migdale, pudra de cacao și vanilia. Mixați circa un minut, sau până când curmalele și nucile sunt pulverizate complet. Trebuie să obțineți o compoziție fină, fără bucăți de fruct.
Ciocolata caldă este gata. Turnați-o într-un ibric și puneți-l pe aragaz la foc mic. Gustați dacă este suficient de dulce. Dacă nu, se poate adăuga puțin îndulcitor non-caloric, precum.
Aduceți ciocolata la punctul de fierbere, apoi luați-o de pe foc. Turnați-o în cană și serviți-o caldă! Este ideală pentru micul-dejun sau gustare. Nu consumați băuturi energizante în cursul servii, pentru a nu vă perturba somnul de noapte.
Note și sugestii
Dacă vreți o pudră de ciocolată caldă fără zahăr, v-o recomand pe aceasta, cu green sugar.
Pentru a obține o ciocolată caldă mai grasă și sățioasă, vă recomand să folosiți lapte de cocos.
Această ciocolată caldă poate fi dată și copiilor mai mărișori, dacă înlocuiți pudra de cacao cu pudră de roșcove (carob). Aceasta din urmă nu conține cofeină, este mai dulce și mai bogată în minerale.
Untul de migdale poate fi înlocuit cu unt de arahide, unt de caju sau tahini, însă gustul va fi diferit.
Nucile braziliene pot fi înlocuite cu 6-8 nuci caju. Autoarea a ales nucile braziliene pentru conținutul lor bogat în seleniu. Acest mineral este crucial pentru tiroidă și sistemul imunitar.
Este nevoie de doar 2 nuci braziliene pentru acoperirea dozei zilnice necesare de seleniu.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte articole pe această temă, pe care vă recomand să le vedeți:
Dr. William Li: Beți ciocolată caldă – dublează celulele stem care ajută la regenerarea organelor!
Ciocolată caldă pentru slăbit – 3 ingrediente
Apă caldă cu cacao – incomparabil mai bună decât orice antidepresiv sau medicament pentru inimă
O cană de cacao caldă pe zi previne gripa și îmbunătățește sănătatea inimii
Sursă rețetă: Healthy Vegan Kitchen, The healthiest vegan hot chocolate: https://www.youtube.com/watch?v=kmF1MPz5Dn8&ab_channel=HealthyVeganKitchen