O cană de CACAO caldă pe zi previne GRIPA și îmbunătățește sănătatea INIMII

Conform zicalei – pentru fiecare boală există o plantă vindecătoare – cacaua caldă pare să fie medicamentul perfect pentru prevenirea răcelilor în anotimpul rece.

Hot Cocoa (Ciocolată Caldă)

Hot Cocoa (Ciocolată Caldă)

Nevoile corpului sunt în mod uimitor satisfăcute în fiecare anotimp, de alimentele și plantele pe care Dumnezeu ni le-a pus la dispoziție. De pildă, toamna și iarna, când frigul și primejdia gripei ne împresoară, simțim nevoia să bem o ciocolată caldă sau un ceai fierbinte. Acest lucru nu este întâmplător.

Cacaua are proprietăți antivirale și imunostimulatoare 

Un studiu japonez recent a arătat că o cană de ciocolată caldă pe zi în timpul sezonului gripei ne poate păzi sănătoși. Cercetători au făcut teste pe celule, experimente pe animale și studii clinice pe oameni.

În studiile pe celule, aceștia au descoperit că extractul de cacao inhibă gripa la caninii ai căror celule au fost infectați cu virusul gripal A și B, și cu virusul aviar.

În studiile pe animale, extractul de cacao a avut un efect preventiv asupra gripei, și a îmbunătățit totodată rata de supraviețuire. Șoarecii au fost hrăniți cu extract de cacao cu 4 zile înainte de a fi infectați cu virusul gripal.

Doza zilnică de cacao folosită pentru șoareci echivalează cu o doză folosită în mod normal de oameni, adică o cană cu ciocolată caldă.

Studiul

Cercetătorii au testat aceste descoperiri și pe oameni. Aceștia au împărțit 123 de persoane în două grupuri. Ambele grupuri au fost vaccinate împotriva virusului gripal A. Timp de 3 săptămâni înainte și după vaccinare, un grup a primit câte o cană de ciocolată caldă în fiecare dimineață (care conținea câte 360 mg de polifenoli din cacao per cană), în timp ce grupul de control nu a consumat cacao sub nici o formă.

După 2 săptămâni, la persoanele care au consumat cacao, celulele naturale killer (limfocite toxice ale sistemului imun înnăscut, cunoscute și sub numele de “ucigașul înnăscut” al sistemului imun) au avut o activitate mai pronunțată. Printre altele, aceste celule au rolul de a recunoaște și elimina celulele infectate cu virusul gripal, în scopul de a preveni răspândirea virusului în corp.

Cum funcționează

Concluzia cercetătorilor a fost că consumul de apă caldă cu cacao ne poate proteja de infecțiile cu virusul gripal și de declanșarea unei gripe. Cacaua inhibă infecțiile cu virusul gripal prin stimularea imunității naturale a corpului.

Cercetătorii au descoperit că imediat după consumul de cacao, compușii vindecători ai acesteia sunt prezenți în gură, faringe și de-a lungul tractului digestiv în concentrații mari, care inhibă infecția.

Acești compuși (în mare parte polifenoli – antioxidanți cu o activitate anti-microbiană largă, precum și teobromină, lignină, acizi grași liberi, minerale precum fier, cupru și zinc), cu au un efect imediat (direct asupra locurilor infectate), care persistă și după ingerare.

Mai mult decât atât, consumul de ciocolată caldă are un efect anti-inflamator.

Alte studii au arătat deja că ciocolata crește activitatea celulelor killer împotriva celulelor canceroase. Cercetătorii japonezi cred că descoperirile lor sugerează faptul că polifenolii (în special procianidinele) din ciocolată pot fi eficienți în tratarea și prevenirea cancerului colorectal și a virusului hepatic B la oameni.

Alte proprietăți ale ciocolatei

– Reduce stresul
– Scade tensiunea arterială
– Susține sănătatea inimii
– Ajută la arderea grăsimii abdominale
– Scade riscul de diabet

Pentru aceste efecte, se recomandă ciocolata neagră, bogată în cacao (cu o concentrație de peste 70% cacao) și cu un conținut redus de zahăr.

Cum se prepară apa caldă cu cacao

Cel mai bun mod de a beneficia de compușii din cacao  este sub formă de ciocolată caldă, preparată din pudră de cacao naturală. Puteți găsi în acest articol mai multe detalii de preparare.

Sursă: http://www.greenmedinfo.com/blog/daily-cup-cocoa-helps-prevent-flu

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.