RULOURI de VINETE umplute cu cremă de NUCI – rețetă de post

Această rețetă se numește „Badrigiani” și este o mâncare tradițională georgiană. Ne plac aceste rulouri deoarece deși se prepară doar din ingrediente vegetale, sunt foarte sățioase.

Pe lângă faptul că sunt hrănitoare, au și un aspect foarte elegant și pot fi servite ca aperitiv la o masă festivă de post sau cu invitați vegetarieni.

Rulouri de Vinete cu Nucă de Post

Rulouri de vinete cu nucă – rețetă

Din cantitățile date ies circa 19 rulouri.

Ingrediente

• 2 vinete crude
• 100 g de nuci
• ½ lingură de suc de lămâie
• 1 cățel de usturoi
• ¼ linguriță de zahăr brut
• 1 feliuță de ardei iute
• ½ linguriță de semințe de coriandru măcinat
• 2 linguri de pătrunjel verde
• 1 lingură de apă
• sare și piper

Preparare

Spălați vinetele și tăiați-le pe felii pe lungime. Presărați-le cu sare pe toată suprafața și lăsați-le să stea jumătate de oră. Acest lucru a îndepărta gustul amar.

Clătiți-le cu apă și tamponați-le cu prosoape de hârtie. Puneți puțin ulei de măsline într-o tigaie și prăjiți vinetele la foc mic pe ambele părți.

Scoateți vinetele rumenite pe șervețele de hârtie pentru ca acestea să absoarbă excesul de ulei.

Pregătiți acum umplutura. Dați miezul de nucă prin mașina de tocat carne sau procesați-l în robot până se mărunțesc.

Puneți nuca într-un vas înalt și adăugați ardeiul tocat mărunt și usturoiul zdrobit. Adăugați și celelalte ingrediente: apa, zeama de lămâie, zahărul, uleiul și mirodeniile.

Introduceți mixerul vertical în vas și pasați ingredientele până se transformă într-o masă omogenă.

Ungeți fiecare felie de vânătă cu pastă de nuci și presărați deasupra pătrunjel tocat mărunt. Rulați apoi feliile și fixați-le cu scobitori sau lăsați-le așa.

Procedați la fel cu toate feliile de vinete. După ce ați terminat, așezați rulourile pe un platou și decorați-le cu frunze de pătrunjel, semințe de rodie și nuci.

___________________________________________________________________________________________________________

Surse:

1. La Cuisine de Simona, Rulouri de vinete cu nucă: http://lacuisinedesimona.blogspot.ro/2015/03/rulouri-de-vinete-cu-nuca-badrigiani.html

2. Happy Kitchen Rocks, Georgian Eggplant Rolls with Walnuts: https://happykitchen.rocks/georgian-eggplant-rolls-with-walnuts/https://happykitchen.rocks/georgian-eggplant-rolls-with-walnuts/

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.