Cremă de brânză cu ardei – rețetă

Crema de brânză cu mărar, ardei, măsline sau alte legume este o mâncare foarte gustoasă, sănătoasă, plină de prospețime și lejeră, potrivită pentru zilele de vară. Se prepară foarte ușor dacă aveți în casă un blender sau un robot de bucătărie.

Cremă de Brânză cu Ardei

Cremă de Brânză cu Ardei

Cremă de brânză cu ardei – rețetă

Ingrediente

• 150 g de brânză dulce
• 2 ardei grași roșii sau capia
• opțional: 3 căței de usturoi
• sare după gust

Preparare

Aceste ingrediente ajung pentru două porții. Dacă doriți mai mult, măriți cantitățile. Tăiați ardeii în două și scoateți cotorul cu semințele. Spălați-i cu o soluție anti-pesticide din apă și puțin oțet alb (sau de mere).

Cremă din Brânză și Ardei

Cremă din Brânză și Ardei

Tăiați apoi ardeii cubulețe mici sau julien (fâșii subțiri). Puneți-i într-o tigaie anti-aderentă și presărați pe ei puțină sare. Puneți capacul și lăsați să se călească puțin (aproximativ 3 minute), amestecând cu o lingură de lemn. Stingeți cu 5-6 linguri de apă, amestecați, și mai lăsați ardeii pe foc încă 2-3 minute, cu capacul pus.

Curățați usturoiul și zdrobiți-l, apoi adăugați-l peste ardei. Mai lăsați ardeii și usturoiul la călit încă 3-4 minute.

Puneți brânza în blender și mixați câteva minute, până se face fină-fină. Adăugați apoi compoziția de ardei și usturoi (după ce s-a răcorit), și mai mixați puțin timp, până la omogenizare. Trebuie să rezulte o compoziție cremoasă, fină.

Gustați de sare, și dacă doriți ca pasta obținută să fie mai picantă, adăugați un praf de boia dulce sau chilli.

Puneți crema de brânză cu ardei într-o cutie sau într-o caserolă cu capac, și lăsați-o să stea cel puțin o oră la frigider înainte de servire. Astfel va avea un gust mai bogat și mai bun.

Crema de brânză cu ardei poate fi consumată mai ales dimineața, cu pâine prăjită pe grătar sau pâine uscată, roși sau castraveți. Dacă o aranjați frumos, poate fi servită și ca aperitiv la ocazii speciale.

Această rețetă se poate îmbogăți cu ingrediente suplimentare, precum cașcaval sau telemea rasă pe răzătoare, ceapa verde și/sau câteva linguri de smântână.

1 comentariu

  1. Mincarea omului gospodar „BIO”

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.