Un remediu-minune din USTUROI și ULEI de MĂSLINE

Usturoiul este atât de puternic, încât poate combate și vampirii, sau cel puțin așa arată legendele.

Bogăția de antioxidanți, vitamine și minerale, învăluite într-un miros puternic, înțepător, îl face respingător pentru cele mai de temut bacterii și virusuri.

Usturoi

Usturoi

Ce conține usturoiul

Cățeii de usturoi sunt una din cele mai bogate surse naturale de potasiu, fier, calciu, magneziu, zinc, mangan și seleniu. Seleniul, un mineral benefic pentru inimă, și manganul sunt co-factori importanți pentru enzimele antioxidante din corp.

Usturoiul conține foarte mulți antioxidanți flavonoizi, precum beta-caroten, zeaxantină și Vitamina C, care ajută organismul să dezvolte rezistență împotriva agenților infecțioși și a radicalilor liberi.

100 g de usturoi conțin:

95% din doza zilnică recomandată (DZR) de vitamina B6
73% din DZR de mangan
52% din DZR de vitamina C
33% din DZR de cupru
26% din DZR de seleniu
21% din DZR de fier
18% din DZR de calciu

Alicina – compusul activ din usturoi reduce producția de colesterol, și alte uleiuri volatile din usturoi au demonstrat proprietăți antivirale, antibacteriene și antifungice remarcabile.

Studiile de laborator au arătat că alicina scade rigiditatea vaselor de sânge și nivelul tensiunii arteriale, previne formarea de cheaguri de sânge, bolile arteriale coronariene, vasculare periferice și atacul vascular cerebral. Cercetările recente au asociat de asemenea consumul de usturoi cu un risc mai mic de cancer stomacal.

Ulei de usturoi – rețetă

Ingrediente

• 3 linguri de usturoi zdrobit
• 3 linguri de ulei de măsline
• 3 linguri de ulei de cocos

Preparare

Puneți uleiul de cocos la încălzit la foc mic, pentru a se topi. Puteți face acest lucru la bain-marie. După ce uleiul de cocos a devenit lichid, adăugați uleiul de măsline și usturoiul proaspăt zdrobit. Transferați amestecul într-un robot sau blender, și mixați până când preparatul se omogenizează.

Strecurați lichidul (storcând bine usturoiul), folosind un tifon, într-un borcănel de sticlă. Dați borcanul la frigider, pentru ca uleiul să se întărească. Uleiul de cocos are tendința de a se solidifica la temperaturi mici. Astfel, preparatul se va transforma într-o alifie. Prin contactul cu pielea (sau altă sursă de căldură), alifia se va topi din nou, ca un ulei.

Moduri de utilizare

Usturoiul poate fi folosit împotriva bacteriilor, virusurilor, microbilor, diabetului, hipercolesterolemiei, hipertensiunii arteriale, aterosclerozei și cancerului, și pentru creșterea imunității. În medicina chineză, usturoiul este folosit ca remediu pentru răceală, tuse, bronșită și alte afecțiuni respiratorii, sau infecții fungice ale pielii.

  • Masați tălpile seara, și puneți șosetele (astfel, proprietățile usturoiului ajung direct în sânge)
  • Puneți câteva picături în nas (sau ungeți nările) pentru desfundarea nasului
  • Masați pielea, gâtul și urechile

1 comentariu

  1. uleiul de cocos pentru uz intern,nu este solid,a nu se confunda cu cel solid ce se foloseste numai extern

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.