Ketchup de casă dulce-picant, FERMENTAT– rețetă super-rapidă și sănătoasă

Ketchup-ul este unul din cele mai versatile sosuri de roșii, pe care cei mici îl folosesc aproape la orice: cartofi, ouă, legume, carne. Cel din comerț nu este foarte sănătos, deoarece conține mulți îndulcitori și aditivi dăunători.

Ketchup de Casă Rețetă

Ketchup de Casă Rețetă

Vestea bună este că putem prepara un ketchup deopotrivă delicios și sănătos acasă. Ketchup-ul fermentat este probabil cea mai bună variantă, deoarece este plin de probiotice (bacterii bune), la fel ca și iaurtul. Probioticele susțin în mod special digestia și tranzitul intestinal, apărându-ne de infecții și boli. Pe lângă aceste bacterii bune, kechup-ul natural conține licopen (un antioxidant puternic), Vitamina C, și fier.

Ketchup de casă fermentat:  rețetă

Ingrediente

• 3 borcane de pastă de tomate (bulion din producție proprie)
• 1/3 cană de miere
• 3 linguri de oțet de mere
• 8 linguri de moare (zeamă de varză acră) sau zer
• 2 lingurițe de sare de mare
• 1 praf de piper roșu
• 3 căței de usturoi zdrobiți

Preparare

Într-un bol mare, amestecați pasta de tomate, mierea de albine, oțetul de mere, sarea, piperul roșu, usturoiul, și 6 linguri de zeamă de varză acră sau zer. Amestecați bine cu o lingură de lemn, până la deplina omogenizare.

Transferați compoziția obținută într-un borcan curat, nivelând stratul de deasupra. Turnați încă 2 linguri de zeamă de varză acră sau zer deasupra, astfel încât să mai rămână un spațiu liber de 1 cm până la gura borcanului. Acoperiți borcanul cu o bucată de tifon, fixată cu bandă de adeziv, și lăsați-l să stea 3 zile la temperatura camerei.

Agitați borcanul zilnic, pentru a incorpora lichidul de deasupra (moarea sau zerul). După cele 3 zile de fermentare, scoateți tifonul și puneți un capac normal la borcan. Păstrați la frigider.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.