„Paste” din DOVLECEI cu sos de AVOCADO

Dacă vă plac pastele, dovleceii și avocado, cu siguranță veți aprecia această rețetă. Este o alternativă la pastele tradiționale, făinoase, ideală pentru dietele de slăbit, sărace în carbohidrați.

Dovleceii conțin 0 grăsimi și colesterol. Sunt bogați în apă, fibre, vitamina B6, vitamina C, vitamina K, acid folic, potasiu și magneziu. Totodată, conțin compuși antiinflamatori și antioxidanți.

Paste din dovlecei si sos de avocado

Consumul de dovlecei este asociat cu numeroase beneficii:

– îmbunătățirea digestiei
– scăderea nivelului de zahăr din sânge
– combatere îmbătrânirii premature
– susține circulația sângelui și sănătatea inimii
– crește energia
– îmbunătățește vederea
– ajută la scăderea în greutate
– protejează împotriva inflamațiilor
– îmbunătățește funcția glandei tiroidei și a glandei suprarenale

Pastele se obțin direct din dovleceii cruzi, tăiați spirale cu ajutorul unui instrument special. Avocado se pasează și se transformă într-un sos cremos, care va da consistența necesară acestui preparat.

Totul este natural, preparat la rece, ideal pentru o zi călduroasă de vară. Aveți nevoie de 10 minute pentru a pregăti această masă hrănitoare și sănătoasă.

Paste din dovlecei și avocado – rețetă

Ingrediente

• 2 dovlecei mici sau 2 mai mari
• 1 avocado copt bine
• ½ castravete
• ½ lămâie
• 1 cățel de usturoi
• 2 linguri de lapte vegetal
• sare și piper, după gust
• roșii cherry tăiate în jumătăți
• opțional: frunze verzi de busuioc sau mentă

Preparare

Dacă dovleceii sunt naturali și aveți siguranța că nu au fost stropiți cu pesticide, nu-i mai curățați de coajă. La fel de buni sunt zucchini, care au o gust mai plăcut și sunt mai puțini zemoși.

Pentru a obține paste din dovlecei (fâșii lungi și subțiri), folosiți un spiralizator sau un feliator de legume. Puneți fâșiile de dovlecel într-un bol încăpător.

Pasați pulpa de avocado cu un blender manual sau robot de bucătărie. Adăugați sucul de lămâie pentru a preveni oxidarea, usturoiul, laptele, sarea și piperul. Tăiați castravetele cubulețe mici și incorporați-l în pasta de avocado. Amestecați pentru omogenizare.

Turnați sosul de avocado peste dovlecei și amestecați până se acoperă complet. Gustați de sare. Decorați cu frunze proaspete de busuioc sau mentă și roșii cherry.

Surse:

1. Food Revolution Network, „9 Impressive Health Reasons to Eat More Zucchini — A Nutrient-Dense Food”: https://foodrevolution.org/blog/zucchini-benefits/
2. Running to the Kitchen, „ZUCCHINI NOODLES WITH AVOCADO CREAM SAUCE”: https://www.runningtothekitchen.com/zucchini-pasta-with-avocado-cream-sauce/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.