ÎNGHEȚATĂ naturală din BANANE și POLEN
Deși nu este la fel de pufoasă și densă ca înghețatele din comerț, rețeta pe care v-o prezentăm este în schimb sănătoasă.
Este suficient de hrănitoare încât să poată fi servită într-o zi călduroasă la micul-dejun. Rețeta este extrem de simplă. Aveți nevoie doar de 3 ingrediente pentru a o face.
Este ideală pentru copii, dar și pentru adulții care țin dietă, deoarece nu conține zahăr, nici ouă, nici lactate.
Spre deosebire de înghețatele din comerț, această înghețată este mult mai sănătoasă, deoarece este 100% naturală.
Polenul este considerat un aliment complet. Conține aproape toți nutrienții de care organismul uman are nevoie.
Bananele la rândul lor sunt bogate în fibre, minerale (potasiu), vitamine (B6, C), dopamină (acționează ca un antioxidant) și catechine (antioxidanți care reduc riscul bolilor cardiovasculare).
Atât bananele, cât și polenul au o aromă deosebită. Însă dacă doriți ca înghețata să fie și mai aromată, puteți adăuga vanilie, rom, lămâie sau orice altceva vă place.
Cumpără de aici:
[wcepe_products ids=’3614, 3377, 3685, 3395, 3379′ button=’Cumpără aici’]
Folosiți banane coapte, pentru ca înghețata să iasă cât mai dulce. Dacă totuși nu vi se pare suficient de dulce, puteți adăuga puțină miere la mixare.
______________________________________________________________________________________________________
Ingrediente
• 3 banane
• 2 linguri de polen crud
• 1 lingură de ulei de cocos
Preparare
Decojiți bananele, tăiați-le rondele și puneți-le într-o pungă de plastic cu sigiliu, sau într-o tăviță. Puneți-le în congelator și lăsați-le să stea cel puțin 3 ore, sau peste noapte.
După ce s-au congelat bine, puneți bucățile de banane în blenderul/robotul cu lama S. Adăugați uleiul de cocos și mixați până obțineți o compoziție omogenă, cremoasă.
Adăugați polenul și pulsați de câteva ore, doar cât să se amestece, și nu să se macine complet.
Transferați compoziția într-o caserolă și lăsați-o să stea în congelator peste noapte.
Se poate servi ca atare, sau cu fructe uscate: stafide, afine, coacăze negre, prune, caise uscate etc.