Rugăciune către Fiul lui Dumnezeu pentru izbăvirea de deznădejde, nerăbdare, nevoi și slăbiciuni

Această rugăciune este o compilație de câteva fragmente pe care le-am selectat din Acatistul către Preamilostivul Dumnezeu pentru izbăvirea de necazuri.

Acatistul este adresat Fiului lui Dumnezeu, Domnului nostru Iisus Hristos, ca Cel ce ne poate izbăvi din toate nevoile și necazurile.

Rugaciune pentru izbavirea de deznadejde, nerabdare, nevoie, slabiciuni

Rugaciune pentru izbavirea de deznadejde, nerabdare, slabiciuni: FineArt America

Mântuitorul nu ne poate scăpa numai din împrejurările grele ale vieții, ci și din angoasele noastre, fricile, slăbiciunile și labilitățile noastre lăuntrice.

Cine ne va izbăvi de neputințele noastre, dacă nu Domnul? Hristos a spus că fără El nu putem face nimic. În aceasta vom cunoaște slăbiciunile noastre, dar și nevoia noastră de ajutorul Lui.

Dumnezeu ne-a creat liberi, dar vrea ca noi să înțelegem că atârnăm de El în tot și în toate.

Ființa noastră are anumite limite. Atunci când ne lovim de ele și recunoaștem nimicnicia noastră, trebuie să alergăm de bunăvoie la Dumnezeu.

Ceea ce este cu neputință la noi, este cu putință la Dumnezeu. Prin rugăciune putem „accesa” harul lui Dumnezeu, adică ajutorul, sprijinul și puterea Lui.

Canoane de mangaiere la Domnului Iisus Hristos

Canoane de mangaiere la Domnului Iisus Hristos

Rugăciune pentru izbăvirea de deznădejde, nerăbdare, nevoi și slăbiciuni

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Ştim că la nunta din Cana Galileii ai prefăcut apa în vin, Preadulce Iisuse, şi credem că aşa poţi schimba slăbiciunea noastră în putere, frica noastră în curaj, deznădejdea noastră în nădejde.

Venim la Tine ca la singurul nostru ocrotitor, ca la singurul nostru sprijin. Cine ne va izbăvi de neputinţele noastre dacă nu o vei face Tu? Sau cine ne va da cele de trebuinţă? Numai Tu, Doamne, eşti limanul nostru şi la Tine căutăm alinare.

Luaţi, fraţilor, ca pildă de suferinţă şi de îndelungă răbdare pe proorocii care au grăit în numele Domnului”, ne îndeamnă Sfântul Apostol Iacov, iar noi, urmând sfatul său, purtăm în cugetele noastre nu numai suferinţele sfinţilor prooroci, ci şi pe ale tuturor sfinţilor care, gustând din paharul durerii, I-au cântat lui Dumnezeu: Aliluia!

Ştim neputinţele şi slăbiciunile noastre, dar ştim şi că Îţi stă în putere să ne întăreşti aşa cum L-ai întărit pe David când s a luptat cu Goliat şi cum i-ai întărit pe sfinţii Tăi în lupta cu puterile întunericului. Pentru acesta ne rugăm Ţie:

Doamne, precum i-ai păzit pe cei trei tineri în cuptorul cel de foc, păzeşte-ne şi pe noi; Doamne, ocroteşte ne aşa cum l-ai ocrotit pe Proorocul Daniil când se afla în groapa cu lei; Doamne, care în grele încercări i-ai fost acoperitor Sfântului Apostol Pavel, acoperă-ne cu harul Tău;

Doamne, dă ne puţin din puterea ce i-ai dat-o tânărului mucenic Nestor când l-a biruit pe puternicul Lie. Doamne, învaţă-ne să râvnim la răbdarea Sfântului Alexie, cel numit Omul lui Dumnezeu;

Doamne, ajută-ne să îi cinstim şi să îi urmăm pe sfinţii pe care nimic nu i-a putut despărţi de dragostea Ta. Doamne, Cel ce toate le rânduieşti spre mântuirea noastră, mântuieşte-ne precum ştii!

Ştim cuvântul Evangheliei că „cel ce va răbda până la sfârşit, acela se va mântui” şi ne temem să nu pierim din pricina nerăbdării noastre. O, dacă am avea mucenicească răbdare, atunci ar fi primită de Dumnezeu ca o tămâie cu bun miros şi s-ar înălţa la ceruri ca un tainic: Aliluia!

Grijile ne apasă şi ne tulbură, îndepărtându-ne mintea de la Dumnezeu, şi sufletele noastre nu găsesc alinare. Nu este cu putinţă să scăpăm de tirania lor dacă nu ne vom în drepta nădejdea spre Domnul, Cel ce aşteaptă să primească de la noi cântarea: Aliluia!

Decât să ne plângem că suferim cum nu a mai suferit nimeni vreodată, mai bine ne-am aduce aminte de Dreptul Iov. Bunătăţi felurite a avut şi pe toate le-a pierdut, dar pentru că nu L-a hulit pe Dumnezeu s-a învrednicit de binecuvântarea Sa şi a primit la urmă mai multe decât avea la început.

Ajută-ne să ne împărtăşim de răbdarea sa, Doamne, Cel ce ai fost răstignit pe cruce pentru mântuirea noastră, şi să ne împărtăşim şi de binecuvântările Tale: Doamne, nădejdea celor fără de nădejde, miluieşte-ne.

Fetele Tristetii

Fetele Tristetii

Doamne, dătătorul celor ce cer, dăruieşte ne darul răbdării; Doamne, îmbrăcămintea săracilor, îmbracă-ne cu răbdarea Dreptului Iov; Doamne, folositorul văduvelor, înţelepţeşte-ne ca să nu mai cădem în deznădejde.

Doamne, apărătorul celor lipsiţi, învaţă-ne să Îţi cerem ajutorul; Doamne, deschizătorul celor ce bat, deschide-ne nouă uşa binecuvântărilor Tale; Doamne, Cel ce toate le rânduieşti spre mântuirea noastră, mântuieşte-ne precum ştii!

Citește și:

Sursă articol: Sărbători Creștine, Acatist către Dumnezeu Fiul pentru izbăvirea de necazuri: https://www.sarbatori-crestine.ro/rugaciuni/acatiste-catre-dumnezeu/acatist-catre-dumnezeu-fiul-pentru-izbavire-de-necazuri/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.