RUGĂCIUNE pentru binecuvântarea COPIILOR

Copiii sunt binecuvântarea lui Dumnezeu asupra unei familii, darul și minunea cea mai de preț, sprijin, reazem și întărire a căsniciei și a părinților.

Pentru ca această binecuvântare să rămână în casele lor, cei care i-au născut au datoria de a se îngriji mai cu seamă de creșterea lor spirituală.

Rugaciune pentru binecuvantarea copiilor

Datori sunt să îi deprindă cu mersul la Biserică, cu spovedania și Împărtășania încă de mici. Să îi învețe sfintele porunci, să le insufle un comportament inspirat din sfintele Scripturi, avându-L ca pildă și model în toate pe Însuși Domnul Iisus Hristos.

Întrucât nu pot face aceste lucruri singuri, cu de la ei putere, părinții trebuie să ceară ajutorul lui Dumnezeu permanent. Iată încă o datorie creștină de mare preț: rugăciunea părinților pentru copiii lor.

 

 

Societatea secularizată (lipsită de Dumnezeu) în care trăim astăzi creează un climat tot mai nefavorabil educării copiilor în frica și dragostea de Dumnezeu.

Părinții nu îi pot supraveghea permanent pe copii, ce fac la școală, ce învață, cu cine își petrec timpul, ce deprinderi capătă, nu pot controla tot timpul anturajul în care aceștia intră.

Însă dacă se vor strădui să le ofere o educație bună acasă, cei mici vor crește ca niște lăstare bineplăcute lui Dumnezeu și vor avea mereu ocrotirea și sprijinul LuiIată ce frumos îl descrie Proorocul David pe cel credincios și drept, care umblă în poruncile Domnului:

„Și va fi ca un pom răsădit lângă izvoarele apelor, care rodul său va da la vremea sa, și frunza lui nu va cădea, și toate câte va face vor spori” (Ps. 1)

 

 

Rugăciune pentru binecuvântarea copiilor

Această rugăciune pentru binecuvântarea copiilor poate fi spusă în fiecare zi de către mamă.

Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugăciunile Preacuratei Tale Maici, auzi-mă pe mine, nevrednica roaba Ta (numele).

Doamne, în milostiva Ta stăpânire sunt copiii mei (numele). Miluieşte-i şi mântuieşte-i, pentru numele Tău. Doamne, iartă-le lor toate greşalele cele de voie şi cele fără de voie pe care le-au săvârşit înaintea Ta. Doamne, povăţuieşte-i la calea cea adevărată a poruncilor Tale şi luminează-le înţelegerea cu lumina lui Hristos, spre mântuirea sufletului şi tămăduirea trupului.

Doamne, binecuvântează-i în casă, la şcoală, pe drum şi în tot locul stăpânirii Tale. Doamne, păzeşte-i sub acoperământul Tău cel sfânt de glonte, de sabie, de otravă, de foc, de molimă şi de moartea năprasnică. Doamne, apără-i pe ei de toţi vrăjmaşii cei văzuţi şi cei nevăzuţi, de toate necazurile, relele şi nenorocirile.

Doamne, tămăduieşte-i de toată boala, curăţeşte-i de toată întinăciunea şi uşurează-le pătimirile sufleteşti. Doamne, dăruieşte-le harul Duhului Tău Sfânt spre viaţă îndelungată, sănătate şi curăţie, întru toată buna credinţă şi dragostea, în pace cu cei de aproape şi cei de departe.

Doamne, înmulţeşte-le şi întăreşte-le puterile minţii şi ale trupului, pe care le-au primit în dar de la Tine, binecuvântându-i, dacă va plăcea înaintea Ta, spre viaţă de familie evlavioasă şi naştere de prunci cinstită.

Doamne, dăruieşte-mi mie, nevrednicei şi păcătoasei roabei Tale (numele) binecuvântare părintească pentru copiii mei, care sunt robii Tăi, în vremea cea de acum, pentru numele Tău, pentru că împărăţia Ta este veşnică şi atotputernică. Amin.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.