Mergi la Biserică, ca prin prezența ta acolo să atragi bunăvoința lui Dumnezeu în necazuri și probleme – Sfântul Ioan Gură de Aur

Pe mulți oameni necazurile i-au adus la credință, Biserica devenind pentru ei un adevărat spital duhovnicesc. Dumnezeu îi deschide o lume cu totul deosebită celui care se apropie de El și voiește să-L cunoască.

Omul descoperă tainele Bisericii și pe părintele duhovnic, care intervine în viața lui ca un doctor iscusit, înzestrat cu harul Sfântului Duh, Care tămăduiește, îndreptează, înțelepțește și înnoiește firea omului, aducându-l mai aproape de mântuire.

Prin taina Spovedaniei dobândim iertarea păcatelor, iar prin iertarea păcatelor se remediază multe probleme în viața noastră.

Sfântul Ioan Gură de Aur le spune celor care se plâng că au necazuri și nu au timp să meargă la Biserică:

Am atâtea griji și probleme!” îmi vei spune. Tocmai de aceea să vii la Biserică, pentru ca prin prezența ta acolo să atragi asupră-ți bunăvoința lui Dumnezeu.

În felul acesta, vei afla ajutor în problemele tale, iar demonii și oamenii cei răi nu te vor putea birui”.

Cu adevărat cei care se folosesc de tainele Bisericii se întrarmează cu multă răbdare, nădejde și putere să depășească mai ușor problemele vieții. La slujbele Bisericii este prezent Însuși Dumnezeu, Care varsă peste cei de față îmbelșugată milostivire și daruri după trebuința fiecăruia.

Participând la Sfânta Liturghie și la celelalte slujbe, vei dobândi de la Dumnezeu armele Sale, pentru ca nimeni să nu-ți mai poată face nici un rău”.

Cine are posibilitatea să meargă mai des la Biserică, fie să se roage în taina inimii, fie să participe la Liturghie, la Vecernie, la Sfântul Maslu sau la alte slujbe zilnice, va simți înlăuntrul lui o schimbare în bine.

Atunci când Dumnezeu ne luminează mintea, le vedem pe toate altfel, avem mai multă siguranță știind că Dumnezeu chivernisește viața noastră spre binele nostru. Fie și rele de ar veni asupra noastră, nădejdea în Dumnezeu ne întărește să le răbdăm pe toate fără tulburare.

Este bună și rugăciunea particulară, dar mai puternică este rugăciunea de obște. Iată ce spune Sfântul Ioan Gură de Aur:

„Putem să ne rugăm și acasă la noi sau în orice alt loc, dar rugăciunea aceasta nu are la fel de multă putere ca cea făcută în biserică, împreună cu frații tăi și cu preotul.

Rugăciunea laolaltă cu ceilalți înseamnă în plus dragoste și frățietate, întărite de rugăciunile preoților. Rolul preoților este de a întări prin puterea rugăciunii lor, rugăciunile slabe ale poporului, făcându-le să urce la cer. Iată în ce fel rugăciunea Bisericii a izbutit să-l scoată pe Petru din închisoare”.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.