Oţet de Mere Pentru Păr – Cum se Foloseşte
Oţetul de mere a fost descoperit la adevărata lui valoare de către bătrânii noştri, care l-au aşezat la rang de leac miraculos pentru numeroase afecţiuni. Strămoşii noştri nu avut o gamă diversificată de produse de îngrijire corporală din care să aleagă. De fapt, pe atunci nici nu exista termenul de „şampon”. Însă leacurile preparare de ei se dovedesc a fi şi astăzi mult mai eficiente decât soluţiile propuse de cosmetica actuală.
Oțet de mere - Proprietăţi
Oţetul de mere este un elixir propus acum câteva sute de ani ca un medicament vindecător pentru tot ceea ce înseamnă scalp sau păr afectat. Alături de şamponul de urzică, oţetul face parte din gama leacurilor băbeşti care au trecut testul timpului şi care acum sunt refolosite cu succes de femeile care trăiesc conform unor principii de viaţă naturiste.
Oţetul de mere este un antiseptic natural. Mai pe înţelesul tuturor, oţetul împiedcă infecţiile microbiene şi combate dezvoltarea lor. Conţine acizi esenţiali cu rol în eliminare grăsimilor de la nivelul scalpului. Mai mult, acest lichid miraculos are capacitatea de a a stimula circulaţia sângelui şi de a regenera celulele pielii.
> Cum se foloseşte oţetul de mere pentru păr
Femeile au obiceiul de a investi în produse cosmetice scumpe, care par să garanteze sănătatea părului. Însă indiferent de marca şamponului folosit, este bine să aplici şi o splălătură zdravănă cu oţet de mere simplu, nu balsamic. Acesta va remedia considerabil mătreaţa şi pielea uscată care se cojeşte la nivelul scalpului.
1. Oţet pentru clătirea părului
• Amestecă o jumătate de ceaşcă de oţet de mere cu un litru de apă
• Aplică soluţia pe păr după spălarea obişnuită cu şampon
• Atenţie! După aplicarea oţetului, părul nu se mai spală cu apă sau şampon
Părul va fi mult mai fin, mătăsos şi strălucitor. Mai mult, oţetul de mere va înlătura impurităţile şi mâncărimea, prevenind în acelaşi timp căderea părului.
2. Oţet de mere împotriva mătreţii
• Amestecă o parte de oţet de mere cu trei părţi apă
• Aplică soluţia pe scalp şi lasă să acţioneze câteva minute
• Spală-te apoi cu şamponul obişnuit şi clăteşte
• variantă mai simplă este să aplici pe păr oţet de mere simplu, nediluat cu apă
Acest tratament elimină mătreaţa şi contribuie la echilibrarea nivelului PH-ului.
3. Balsam de păr din oţet de mere
• Prepară un amestec din 3 ouă, 2 linguri ulei de măsline şi o linguriţă de oţet
• Aplică masca pe păr şi acoperă capul cu o folie de plastic
• Lasă să acţioneze 30 de minute, apoi spală părul cu un şampon neutru
Oțet de mere - Rețetă de preparare acasă
Oţetul de mere se face de regulă din suc de mere fermentat în două reprize. Această variantă homemade este mult mai sănătoasă decât oţetul alimentar cumpărat de la magazin. Nu te îngrijora cu privire la mirosul de oţet, el va dispărea după uscarea părului. Dar ca un mijloc de precauţie în acest sens, adaugă câteva picături de uleiuri aromate: lavandă sau rozmarin, pentru a îndepărta mirosul persistent de oţet de la spălare.
Foarete sanatos!Dar pacat!Doamnele tinere de azi nu mai au timp sa faca acest produs in casa,desi se face destul de usor!
Foarte tare,m.ar tenta si pe mine sa folosesc otet de mere mai ales ca am probleme cu caderea parului si il am gras,am folosit foarte multe produse si fara nici un rezultat.
Dupa ce ma spal pe cap cu sampon,si apoi aplic otet diluat in apa,pot sa pun si ulei de ricin dar cateva picaturi? in loc de rozmarin sa nu imi miroase parul dupa?
Multumesc frumos!