VARICELE și ULCERUL VARICOS se tratează cu frunze de TĂTĂNEASĂ

Tătăneasa (Symphytum officinale) ascunde o forță terapeutică impresionantă. Foarte mulți bolnavi au fost tratați de-a lungul timpului cu tătăneasă de reumatism, sciatică, inflamații articulare, paralizii, entorse, tumefieri la glezne și mâini sau varice și ulcer varicos.

Tătăneasă (Symphytum officinale)

Varicele și Ulcerul Varicos se Tratează cu Frunze de Tătăneasă

Frunzele de tătăneasă vindecă varicele și rănile vechi

Vindecătoarea austriacă Maria Treben spunea că frunzele de tătăneasă pot vindeca orice rană, oricât de veche sau greu vindecabilă. Cei care suferă de varice la picioare, ulcer varicos, tromboflebită sau alte afecțiuni asociate, trebuie să știe că se pot trata de aceste boli chinuitoare cu ajutorul acestei plante.

Antiinflamatoarele, antibioticele și alte tratamente medicamentoase menite să reducă inflamația și durerea pot funcționa doar pe moment, sau în unele cazuri deloc. Tătăneasa are puterea de a tămădui rana în profunzime, precum și cauza.

Frunzele proaspete de tătăneasă ajută în mod spectaculos la resorbirea varicelor, chiar și a celor vechi de 10-20 de ani sau mai mult. Înainte de a recurge la operația de varice, medicii naturiști ne sfătuiesc să apelăm la tătăneasă. Tratamentul este foarte simplu, și uimitor de eficace.

> Cum se aplică

Frunzele proaspăt culese se spală, se zdrobesc ușor pe un fund de lemn cu un sucitor, pentru a deveni zemoase, apoi se aplică pe locurile afectate și se pansează piciorul sau se leagă cu o bucată de cârpă fixă. Pentru a evita posibilele iritații sau alergii, este bine ca locul să se ungă cu cremă de gălbenele înainte de aplicarea frunzelor. Compresele se lasă să acționeze toată noaptea. Pentru rezultate vizibile, tratamentul trebuie urmat o lună.

Comprese calde cu tătăneasă pentru ulcer varicos

Dacă nu aveți posibilitatea să găsiți frunze proaspete de tătăneasă, se poate folosi rădăcina de tătăneasă. Pentru ulcerul varicos, se recomandă compresele calde cu terci. Rădăcinile de tătăneasă se taie mărunt, se usucă la cuptor, apoi se macină fin prin râșnița de cafea. Acestea se amestecă apoi cu puțină apă clocotită și câteva picături de ulei de floarea-soarelui sau de măsline, până se formează un terci. Pasta obținută se întinde pe o bucată de pânză sau tifon, și se aplică local cât sunt calde, apoi se leagă.

5 comentarii

  1. si cu crema de castane

  2. La mine in fam.se face tinctura de tataneasa si este MAGICA.O folosim la orice iritatie, cosuri, lovituri., piscaturi de insecte, comprese pentru durerile articulare……etc.O lingurita de tinctura pusa intr-un pahar de apa si facut gargara trateaza amigdalita….
    Multumim pentru sfat.De tratarea varicelor nu stiam.

  3. Bună seara , la granița județelor Ar-Hd i se spune NADAI nu am stiut ca are o asemenea putere , o să încerc si eu, revin cu detalii!😇

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.