Elixir din fructe de SOC și MIERE

Acest remediu datează din vremea lui Hipocrate. Fructele de soc sunt utilizate în scop medicinal din cele mai vechi timpuri. În anul 1951, sucul de fructe de soc a fost folosit ca antidot împotriva epidemiei de gripă din Panama.

Studiile recente au demonstrat că fructele de soc au proprietăți antioxidante, anti-obezitate și antivirale remarcabile. Sunt eficiente în creșterea imunității, prevenirea și tratarea afecțiunilor respiratorii (răceli, gripă, tuse, infecții virale, amigdalită), îmbunătățirea vederii și a sănătății inimii, scăderea colesterolului și reducerea greutății corporale.

elixir-din-soc

Cercetătorii japonezei susțin că fructele de soc previn infecțiile virale prin stimularea răspunsului imun. Acestea conțin bioflavonoide și proteine care distrug capacitatea virusurilor de răceală și gripă de a infecta celulele corpului.

Un studiu realizat la Universitatea Griffith din Australia a arătat că fructele de soc reduc durata unei gripe sau răceli. Bolnavii care au primit suc/sirop/extract de fructe de soc au raportat o scădere semnificativă a simptomelor și o îmbunătățire mai rapidă a stării generale de sănătate.

Un studiu realizat la Departamentul de Oncologie de la Spitalul Universitar Hadassah din Ierusalim a arătat că extractul de soc negru este eficient în vitro împotriva a 10 tulpini de virusuri gripale.

Mai mult, cercetătorii cred că socul negru ar putea avea efecte imunoprotectoare și imunostimulatoare inclusiv la persoanele sănătoase și la pacienții cu cancer sau HIV, administrat în combinație cu alte tratamente.

Fructele de soc trebuie consumate doar după ce s-au copt bine și au căpătat o culoare neagră închisă. Cele necoapte pot fi toxice, la fel și frunzele, ramurile și rădăcina de soc.

Elixir din fructe de soc – rețetă

Ingrediente

• 2 căni de fructe de soc
• 2 căni de brandy
• 1 cană de miere

Preparare

Fructele de soc trebuie să fie coapte bine. Înlăturați-le pe cele mai crude, deoarece pot fi toxice. Spălați-le bine și puneți-le într-un bol încăpător. Adăugați brandy-ul și mierea de albine. Amestecați bine și transferați totul în borcane de sticlă care se închid bine. Agitați borcanele apoi lăsați-le să stea vreme de 6 săptămâni într-un loc întunecos.

După trecerea perioadei de macerare, strecurați preparatul și păstrați doar lichidul, în sticluțe brune de la tincturi vechi, închise ermetic. La fel de bine se poate lăsa și nestrecurat. Se poate consuma cu tot cu fructe.

Etichetați recipientele cu data preparării și numele tincturii. Rezistă un an. La primele simptome de răceală sau gripă, se ia câte 1 linguriță la fiecare 3 ore, până când boala este alungată, câteva zile la rând. Tinctura se poate adăuga într-o cană cu apă sau ceai cald (nu fierbinte).

Surse articol:
1. http://sharonglasgow.com/2013/08/elderberry-elixir-flu-and-virus-remedy/
2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27023596
3. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22972323
4. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11399518

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.