Ortosifon (Ceai Java) – Elimină Apa din Organism, Curăță Rinichii și Reduce Durerea

Ortosifonul (Orthosiphon stamineus), de asemenea cunoscut sub numele de Java Tea (Ceai java) sau Misai Kucing (mustăți de pisică) este o plantă diuretică excepțională, utilizată de medicina tradițională de secole pentru îmbunătățirea funcției sistemului urinar. Ortosifonul ajută la slăbit, iar frunzele sale conțin foarte mulți antioxidanți care ne protejează împotriva bolilor.

Ortosifon (Orthosiphon stamineus )

Ortosifon (Orthosiphon stamineus )

Ortosifon – Proprietăți

Ortosifonul este o plantă medicinală membră din familia mentei, a cărei petale seamănă cu mustățile unei pisici. Este originară din Asia de Sud și zonele tropicale din Australia. Frunzele acestei plante au fost folosite pentru tratarea reumatismului, gutei, durerilor abdominale, afecțiunilor rinichilor, inflamațiile vezicii sau edemului.

Ortosifonul deține o serie de proprietăți farmacologice semnificative: anti-inflamatoare, antioxidante, anti-bacteriene, anti-alergene, hipotensive, diuretice și antiangiogenetice. Planta este bio-sinergică și are puterea de a lupta împotriva cancerului la sân.

1. Scade febra

Un studiu recent a indicat o altă proprietate importantă a Ortosifonului, și anume aceea de a reduce temperatura corpușui în caz de febră. Efectul persistă până la 4 ore de la administrarea extractului. Ortosifonul este așadar un antipiretic (reduce al febrei) de încredere, efectul său fiind comparabil cu cel al acetaminofenului.

2. Ortosifon pentru slăbit

Ortosifonul este un diuretic natural de excepție, care ajută la eliminarea apei secretate de corpul nostru. Adăugarea acestei plante în dieta zilnică, sau consumul de ceai java poate fi de folos persoanelor care vor să elimine excesul de apă și de kilograme.

3. Menține nivelul optim de zahăr din sânge

Spre deosebire de unele diuretice farmaceutice care pot crește riscul de diabet zaharat prin stimularea intoleranței la glucoză, Ortosifonul ajută la menținerea unui nivel bun al zahărului din sânge. Extractele cu Ortosifon administrate la șobolani diabetici au redus în mod semnificativ concentrația glucozei plasmatice. După administrări orale zilnice repetate ale extractului, timp de 14 zile, rezultatele au fost uimitoare. Până la finalul studiului, concentrația trigliceridelor plasmatice a fost mai mică la șobolanii cu diabet zaharat tratați decât la cei netratați.

4. Sprijină sănătatea ficatului

Un studiu din 2007 sugerează că Ortosifonul exercită o acțiune protectoare asupra ficatului, asemănătoare celei pentru rinichi. Șobolanii tratați cu Ortosifon au prezentat un nivel de toxicitate hepatică redusă în urma tratamentului.

Aceste descoperiri atestă faptul că extractul apos de Ortosifonul este eficient în atenuarea hiperglicemiei și îmbunătățirii profilului lipidic în caz de diabet.

5. Pietre la rinichi și gută

Pietrele de oxalat de calciu sunt cel mai des întâlnit tip de pietre la rinichi care pot fi cauzate de tulburări ale metabolismului acidului uric. Acidul uric este un constituent cunoscut al calculilor renali și urinari. Ortosifonul are o acțiune diuretică ce ajută la dizolvarea și eliminarea calculilor prin creșterea volumului de lichid care curge prin rinichi. Cu ajutorul acestei plante se poate evita retenția excesului de apă și blocarea procesului de eliminare.

6. Efecte anti-inflamatorii și analgezice

Cercetătorii au studiat și efectele pozitive ale Ortosifonului în reducerea inflamațiilor și a durerii, iar rezultatele au fost surpinzătoare. În urma studiilor pe rozătoare, această plantă a redus semnificativ inflamațiile și durerile asociate în caz de reumatism, gută și alte tipuri de dureri. Activitatea analgezică a Ortosifonului este total non-narcotică, ceea ce îl face un remediu de încredere pentru combaterea durerilor.

Ortosifon (Orthosiphon stamineus )

Ortosifon (Orthosiphon stamineus )

Dozare/Administrare

Ortosifon – Ceai Java și Ortosifon capsule se poate găsi la magazinele naturiste, sau se poate comanda online.

Doza recomandată este de 2 capsule, de 2 ori pe zi. Pentru preparare, se folosesc 2 grame de frunze, infuzate într-o cană cu apă clocotită 20 de minute. Se administrează 6-12 grame pe zi.

Ortosifon – Efecte secundare

Planta poate fi folosită în condiții de maximă siguranță, întrucât nu s-au identificat efecte toxice sau leziuni asupra organelor. Medicii iau în calcul ortosifonul ca o bază puternică pentru noile medicamente curative pe bază de plante pentru tratarea bolilor umane critice.

Populația din Malaezia, Vietnam și Japonia consumă Ortosifon de sute de ani pentru menținerea sănătății.

Datorită efectului său diuretic, ortosifonul sau Ceaiul Java nu este însă recomandat persoanelor cardiace sau cu afecțiuni renale sau edem.

3 comentarii

  1. E f.interesant ,multumesc pt. informatie, am s-o caut la plafar<3

  2. si daca elimina apa oasele ce fac…eu am patit-o

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.