OȚETUL de MERE ajută la albirea dinților pătați sau îngălbeniți

20% din cei care se fotografiază își ascund dinții sub zâmbet. Motivul? Dinți decolorați și inestetici, care strică prima impresie. Adevărul trist este că, indiferent de cât de des ne spălăm pe dinți, unele alimente pe care le consumăm zilnic – precum cafeaua, ceaiul sau tutunul, pătează dinții și îi îngălbenesc.

Albirea Naturală a Dinților

Albirea Naturală a Dinților

În afară de o dietă necorespunzătoare, există mulți alți factori care contribuie la îngălbenirea și pătarea dinților: unele boli, sarcina, medicamentele, vârsta înaintată, genetica, unele traume sau factori de mediu.

Înălbitori naturali pentru dinți

Vestea bună este că îngălbenirea dinților nu este o problemă iremediabilă. Dinții pot fi albiți cu produse naturale, ușor accesibile, precum oțetul de mere, bicarbonatul de sodiu, coaja de banană sau căpșunile. Aceste alimente curăță petele dificile de pe dinți, dar îmbunătățesc totodată și sănătatea orală generală.

În timp ce bicarbonatul de sodiu este folosit exclusiv pentru albirea dinților, curățarea dinților cu oțet de mere ne aduce mult mai multe beneficii, datorită proprietăților sale antiseptice și antibacteriene.

Principalul ingredient înălbitor din oțetul de mere este acidul acetic, care “mănâncă” în mod activ din petele de pe dinți.

Cum putem folosi oțetul de mere pentru albirea dinților

Oțetul de mere se poate folosi ca o apă de gură (prin clătirea gurii) dimineața înainte de spălarea propriu-zisă pe dinți.

otet de mere albirea dintilor

O altă variantă este să folosiți oțetul de mere în combinație cu bicarbonat de sodiu. Amestecați aceste 2 ingrediente pentru a obține o pastă. Folosiți pasta rezultată ca o pastă de dinți obișnuită, la perierea dinților. Lăsați pasta să acționeze câteva minute, apoi clătiți cu apă și spălați din nou dinții cu pasta normală.

Cea mai simplă variantă este să înmuiem pur și simplu periuța de dinți într-un pahar cu oțet de mere, și să curățăm dinții.

Precauții

Nu folosiți acest remediu mai des de o dată pe săptămână! Trebuie să avem grijă cu oțetul de mere, deoarece acidul conținut poate distruge în timp smalțul dentar. De aceea este bine ca după utilizarea oțetului, să ne spălăm pe dinți cu pasta de dinți obișnuită, sau să clătim gura cu multă apă.

Poate că oțetul de mere nu ne va oferi dinți de un alb imaculat peste noapte, însă va ajuta la îndepărtarea petelor și bacteriilor care produc decolorarea. Pentru rezultate vizibile, trebuie să folosim oțetul de mere cu perseverență, cel puțin o lună.

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

  1. F nesanatos sa ai acidul de la otet pe dinti. Si dupa o portocala mancata, trebuiesc dintii spalati imediat. Multi nu o facem, dar stim ca nu e bine.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.