Tonic imunitar pentru prevenirea răcelilor, cu un ingredient-surpriză

Acest tonic imunitar este unul cu totul inedit, datorită adaosului de oțet, care sporește și mai mult efectele curative ale celorlalte ingrediente folosite.

Oțetul de mere natural a devenit un remediu extrem de popular în America, fiind folosit atât pentru tratarea unor afecțiuni comune, precum răceli și dureri în gât, cât și ca agent de curățare a casei.

Tonic imunitar pentru prevenirea răcelilor, cu un ingredient-surpriză

Tonic imunitar pentru prevenirea răcelilor, cu un ingredient-surpriză

 

În combinație cu miere, ghimbir, scorțișoară și alte mirodenii, acesta se transformă într-un adevărat elixir pentru apărarea organismului de atacul patogenilor.

Oțetul de mere stimulează atât apetitul, cât și imunitatea.

Este bogat în pectină, un tip de fibră care îmbunătățește digestia și împiedică depunerea toxinelor în colon și a colesterolului în organism.

Pectina hrănește microbiomul din colon și sporește dezvoltarea bacteriilor bune. Acesta are un rol important în ceea ce privește întărirea răspunsului sistemului imunitar la virusuri.

Totodată, flora bacteriană benefică a intestinului crește vitalitatea organismului, sau mai precis, mărește capacitatea acestuia de a face față unei boli fără medicamente.

Pe lângă oțet, acest elixir conține 2 condimente cu proprietăți antiinflamatoare puternice: ghimbir și turmeric.

Acestea conțin cantități mari de compuși antioxidați și antiinflamatori, care susțin procesele naturale de detoxifiere ale ficatului.

Elixir pentru imunitate și răceli – rețetă

Acest tonic imunostimulator poate fi consumat pe toată perioada iernii pentru a preveni răcelile, sau în scop curativ, pentru a reduce severitatea simptomelor și a grăbi vindecarea. 

Totodată, acest remediu tonifică sistemul digestiv și reduce inflamațiile cronice interne. Din ingredientele date rezultă 2 porții de elixir.

Ingrediente oțet aromat:

• 3 căni de oțet de mere
• 1 lingură de mușețel uscat
• 3 batoane de scorțișoară
• 1 linguriță de cuișoare
• 2 steluțe de anason

Ingrediente elixir vindecător:

• 2 linguri de oțet infuzat cu mirodenii
• 1 cm. de rădăcină de ghimbir
• 1 rădăcină mică de turmeric (sau ½ linguriță de pulbere de turmeric)
• 1 lingură de suc de lămâie
• 2 linguri de miere
• 2 boabe de piper negru
• 3 căni de apă caldă

Preparare

Începeți prin a prepara oțetul infuzat cu mirodenii. Acesta trebuie preparat din timp. Puneți oțetul într-un borcan și adăugați mirodeniile listate mai sus.

Puneți capacul și agitați puțin recipientul. Lăsați amestecul la infuzat la temperatura camerei timp de 2 săptămâni.

Strecurați și păstrați oțetul rezultat într-o sticlă sau într-un borcan cu capac.

Pentru a prepara elixirul vindecător, amestecați într-un bol înalt turmericul și ghimbirul ras cu sucul proaspăt stors de la lămâie, boabele de piper măcinate, mierea de albine și oțetul infuzat.

Împărțiți băutura rezultată în două căni și completați cu apă fierbinte. Amestecați și beți licoarea caldă.

Sursă articol: Bloglovin, IMMUNITY ELIXIR WITH INFUSED APPLE CIDER VINEGAR: http://frame.bloglovin.com/?post=5959908177&blog=12668521&frame_type=none

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.