Stimulent IMUNITAR natural, din MIERE, PROPOLIS, NUCI și LĂMÂIE (rețetă + beneficii)

Toate produsele stupului sunt înzestrate cu o forță vindecătoare extraordinară, mai ales propolisul. Acesta funcționează ca un antibiotic natural, care luptă împotriva unei game variate de bacterii, inclusiv a celor rezistente la tratamentul clasic. Propolisul este de asemenea antifungic și anticancerigen.

Nucile dau acestui preparat mai multă consistență, atât din punctul de vedere al texturii, cât și al nutrienților. Miezul de nucă este deosebit de bogat în proteine, grăsimi bune și minerale.

Stimulent Imunitar

Stimulent Imunitar

Lămâia este un antibacterian puternic și unul din cele mai alcalinizante alimente. Deși este un fruct acid, în interiorul corpului, acidul citric are un efect alcalinizant. Studiile clinice și de de laborator au arătat că lămâia are capacitatea de a preveni multe boli, inclusiv cancerul.

Stimulent imunitar natural– rețetă de casă

Ingrediente

• 800 g de miere
• 300-350 g de nuci
• 1 sticluță de tinctură de propolis
• 1 lămâie

Preparare

Turnați mierea într-un borcan de sticlă mare. Adăugați tinctura de propolis. Sticluța de tinctură de propolis trebuie să aibă în jur de 30 de ml. Stoarceți manual sucul de lămâie cu ajutorul unei rozete, și adăugați-l în borcan. Amestecați până la omogenizare.

Zdrobiți miezul de nucă grosier, sau măcinați-l fin prin robot sau prin mașina de tocat carne.

Adăugați miezul de nucă și amestecați cu o lingură de lemn, până obțineți o pastă cremoasă. Închideți borcanul ermetic și păstrați-l în frigider.

Se poate lua câte 1 lingură dimineța și din nou 1 lingură seara. Doza pentru copii și tineri este de 2 lingurițe pe zi, una dimineața și una seara.

Dacă răciți des, sunteți sensibil la infecții sau aveți imunitatea foarte scăzută la boli, puteți adăuga în borcan și câțiva căței de usturoi, zdrobiți fin. De asemenea, pentru sporirea efectelor imunostimulatoare ale preparatului, se poate adăuga și 1 sticluță de tinctură de echinaceea.

Recomandări terapeutice

Acest amestec foarte bun la gust previne aritmiile și calculii biliari, îmbunătățește funcția vaselor de sânge, menține sănătatea oaselor, distruge viermii intestinali, menține sațietatea, reduce poftele alimentare și ajută la pierderea în greutate, îmbunătățește sănătatea părului și reduce retenția de fluide.

– anemie
– infecții virale și bacteriene
– imunitate scăzută
– ulcer stomacal
– tensiune arterială mare
– colesterol mare
– inflamații
– eczeme, psoriazis
– boli de inimă, cancer (prevenire)
– Alzheimer (prevenire)
– depresie, ADHD
– insomnie
– constipație
– astm
– artrită reumatoidă

Surse articol:
1. http://healthywithhoney.com/what-stimulates-immunity-what-protects-us-from-colds-here-is-novembers-health-recipe/
2. http://foodfacts.mercola.com/lemon.html

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.