Femeile cu boli GINECOLOGICE ar trebui să bea cât mai mult ceai de COADA-ȘORICELULUI

În urmă cu aproape 200 de ani, preotul și botanistul german Sebastian Kneipp recomanda ceaiul de coada-șoricelului femeilor cu diferite afecțiuni ale aparatului ginecologic.

Terapeuta austriacă Maria Treben îl citează pe preotul Kneipp în cărțile sale și prescrie această plantă atât în tratamentul intern, cât și în cel extern (sub formă de spălături vaginale sau băi de șezut) în bolile uterului și ale organelor genitale.

Ceai de Coada-Șoricelului

Ceai de Coada-Șoricelului

În bolile genitale interne, coada-șoricelului se folosește sub formă de infuzie, obținută dintr-o linguriță de plantă și 1 cană de apă clocotită. Se lasă 30 de minute la infuzat, apoi se strecoară.

După recomandările preotului Kneipp, acest ceai trebuie consumat în cantități cât mai mari. Se pot bea până la 8 căni de ceai pe parcursul unei zile, echivalentul a 2 litri de ceai.

O altă plantă care face minuni în bolile femeiești este crețișoara, care în germană se traduce „pelerina doamnei”. Despre crețișoară, Maria Treben spune că aceasta este de mare ajutor în toate afecțiunile specifice femeilor.

Se administrează sub formă de infuzie, preparată dintr-o linguriță de plantă și 1 cană de apă clocotită. Se lasă la infuzat 30 de secunde, apoi se filtrează.

Se bea de asemenea în cantități mari, până la 1 litru pe zi (4 căni de ceai). În cazul ambelor plante, ceaiul se bea cu înghițituri mici.

Ceaiul de crețișoară are rezultate bune în vindecarea rănilor rămase după naștere, în inflamațiile organelor genitale interne și în atonia uterină (slăbirea musculaturii uterului după naștere).

Este de asemenea un leac eficient pentru prevenirea avortului la femeile însărcinate care au acest risc. Pentru tonifierea musculaturii uterului, femeile gravide pot începe să bea ceai de crețișoară din luna a 3-a.

Și coada-șoricelului acționează ca un tonic uterin. Aceasta crește tonusul muscular și stimulează activitatea reproductivă. Îmbunătățirea tonusului uterului este importantă și pentru reglarea și normalizarea fluxului menstrual.

În bolile ginecologice cu o gravitate mai mare, se adaugă la ceaiurile de mai sus și ceaiul de urzică moartă. Acesta se obține dintr-o linguriță de plantă și 1 cană de apă clocotită. După 30 de minute se strecoară. Doza este de 2 căni de ceai pe zi.

Surse articol:
1. „Plante Medicinale din Grădina Domnului“, Maria Treben
2. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2077876/

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.