Tratamente cu Oţet de Mere Pentru Piele

Oţetul de mere are o acţiune terapeutică extrem de diversă. Este folosit cu succes în cosmetica de toate zilele, în problemele femeilor: de la tratarea problemelor părului, până la probleme ale pielii şi unghiilor.

Tratamente cu Oţet de Mere Pentru Piele

Oţet de mere pentru acnee

Se prepară o pastă din oţet, miere de albine şi făină de grâu. Masca se aplică direct pe coşuri sau acnee, într-o cantitate mică, numai cât să acopere zona afectată. Tratamentul se lasă să acţioneze pe ten pe toată durata nopţii, iar dimineaţa se clăteşte.

O altă mască antiacneică se poate prepara din 2 linguri de oţet de mere şi un pahar de apă. Se aplică pe coşuri, de 2-3 ori pe zi. Pentru o vindecare mai rapidă, în masca de faţă se poate adăuga şi hrean.

Oţet de mere pentru piele crăpată

Se adaugă oţet de mere în crema de mâini sau de faţă, cât să fie părţi egale. Se aplică direct pe piele. Pentru o catifelare rapidă a pielii, se poate aplica oţet de mere pe ten cu ajutorul unui tampon de bumbac, înainte de culcare.

Oţet de mere pentru pete petenului sau mâini

Se prepară o mască dintr-o linguriţă de oţet de mere şi o linguriţă de suc de ceapă. Soluţia obţinută se aplică direct pe tenul pătat, pentru albirea pielii în timp. Oţetul curăţă foarte uşor şi petele de nuci, mure, fragi, dude sau cireşe de pe mâini.

Oţet de mere pentru arsuri solare

Se recomandă aplicarea pe corp a unei soluţii preparate dintr-o ceaşcă de oţet şi apă caldă. Sau, mai simplu, se poate adăuga ceşcuţa cu oţet în apa de baie, pentru o spălare generală, timp de 10 minute. Calmează pielea iritată, înroşită şi arsă de soare.

Oţet de mere după bărbierit

Şi bărbaţii îşi pot îngriji tenul cu ajutorul oţetului de mere pe post de aftershave. Imediat după bărbierire, se va aplica pe zona rasă un tampon îmbibat în oţet de mere. acest tratament va face pielea mai fină, cu un aspect proaspăt şi tânăr.

Oţet de mere pentru picioare umflate

Se recomandă aplicarea de oţet de mere pe membrele superioare şi inferioare pentru tratarea inflamaţiilor datorate oboselii. În câteva minute vă veţi relaxa complet.

Oţet de mere pentru slăbit

Cura cu oţet de mere pentru slăbit constă în administrarea unui pahar de apă în care s-au adăugat 2 linguriţe de oţet de mere. Soluţia se bea de 3 ori pe zi, înainte de fiecare masă. Se recomandă în paralel exerciţii fizice.

Pentru unghii frumoase şi sănătoase, se înmoaie unghiile într-o soluţie preparată din 2 linguriţe de oţet de mere şi o jumătate de cană de apă caldă.

Oţetul de mere este un leac minunat şi pentru bolnavii de diabet zaharat. O dietă bogată în oţet (adăugat mai ales în salate) poate ajuta la reducerea nivelului glucoze din sânge.

Aceste informaţii au scop informativ, ele nu înlocuiesc recomandarea medicului sau a personalului medical autorizat. Nu folosiţi aceste informaţii pentru auto-diagnostic sau auto-tratament.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.