Postul de MIERCURI și VINERI, confirmat științific: crește imunitatea și durata vieții și accelerează procesele de vindecare

Postul este una din cele mai vechi practici creștine, ale cărui beneficii au fost confirmate de studiile științifice contemporane. Biserica a rezervat două zile de post pe săptămână – miercurea și vinerea, în care ne aducem aminte de pătimirile Domnului. Însuși Mântuitorul Hristos a spus că vor veni zile când Mirele va fi luat de noi, și atunci vom posti. Aceste zile sunt miercuri – când Hristos a fost vândut, și vineri – când a fost răstignit.

Dincolo de semnificațiile profund religioase ale postului, vracii antici au descoperit că această practică are unele „efecte secundare” pozitive: purifică organismul și ajută procesele de vindecare a corpului.

Beneficiile Postului

Beneficiile Postului

Tradiția postirii a rezistat peste ani și ani, fiind mai apoi promovată de primii botaniști și medici de țară, precum dr. Jethro Kloss sau John Harvey Kellogg.

Postul la care se referă cercetătorii nu este asemănător unei diete de slăbit, ci presupune o abstinență de o zi sau două, sau de o jumătate de zi. În termeni duhovnicești, acest lucru se numește înfrânare, iar scopul este curățirea sufletului de patimi.

Postul crește longevitatea, auto-regenerarea și imunitatea

Cercetătorii l-au numit post periodic, sau post intermitent. Studiile au arătat că acest tip de post are beneficii surprinzătoare pentru sănătate. Studiile realizat pe animale au arătat că reducerea porției de mâncare crește durata vieții. Șoarecii care au mâncat mai puțin au avut o speranță de viață semnificativ mai mare, cu 25-30% mai mare.

În anul 1956, un studiu spaniol a testat efectele postului periodic asupra a 120 de persoane cu vârsta de 65 de ani dintr-un azil de bătrâni. Cei care au postit au consumat mai puține calorii și au avut nevoie mai puține spitalizări. Mai mult, rata mortalității a fost de două ori mai mică la vârstnicii care au postit, comparativ cu ceilalți.

Între anii 2003 și 2006, cercetătorii de la Centrul Medical din cadrul Universității de Stat Louisiana au obținut noi rezultate bune, aplicând un regim de restricție a caloriilor consumate într-o zi. Beneficiile au apărut foarte rapid, în două săptămâni: reducerea rezistenței la insulină, alergiilor, astmului și a infecțiilor virale și respiratorii, precum răceală, gripă, sinuzită, boli paradontale și amigdalită.

Oamenii de știință au descoperit că postul nu crește doar durata vieții ci și imunitatea și capacitatea de autoregenerare a organismului. Postul periodic accelerează procesul de vindecare și promovează repararea țesuturilor din organism.

Postul accelerează procesele de vindecare și repară ADN-ul

Un studiu și mai recent, realizat la Școala de Medicină de la Universitatea Kebangsaan din Malaezia a arătat că persoanele care au postit două zile pe săptămâni, potrivit tradiției lor religioase, au raportat o îmbunătățire a nivelului de energie, a dispoziției și a calității somnului.

Un alt studiu, realizat de aceeași echipă de cercetători, a arătat că postul îmbunătățește calitatea ADN-ului și crește capacitatea de reparare a ADN-ului. Aceste efecte au fost obținute și pe animale de laborator.

Cercetările recente au arătat că postul nu doar reduce bolile, ci stimulează inclusiv producția de celule stem a corpului. Acestea se produc în măduva osoasă și au capacitatea de a înlocui orice celulă din corp în timpul procesului de vindecare. Pentru a vindeca un țesut afectat, corpul nostru apelează la aceste „super-celule” pentru a le înlocui pe cele afectate. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, corpul nostru produce tot mai puține celule stem.

Cercetătorii de la Instititul USC Longevity de la Universitatea din California de Sud au dezvoltat o dietă care produce efecte asemănătoare postului periodic. Ea presupune postul de 2-4 ore. După 6 luni, această dietă a obținut rezultate remarcabile în ceea ce privește creșterea numărului de celule stem, regenerarea celulelor sistemului hematopoietic și reducerea riscurilor de boli de inimă, diabet, cancer și îmbătrânire.

Sursă: http://www.realnatural.org/periodic-fasting-boosts-our-stem-cells-and-immunity/

4 comentarii

  1. SUBSCRIU TOTAL , – ROMANI DUMNEAVOASTRA ……

  2. DE CE SA ALEGEM ZILELE, DUMNEZEU LE-A FACUT PE TOATE LA FELI, NU AVEM DREPTUL SA LE ALEGEM.

  3. Depinde de constructia fiecaruia.

  4. Bunica mea ținea post miercurea și vinerea..a trăit mult și fără boli..veșnic era cu un vibe uimitor..

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.