Tinctura de TĂTĂNEASĂ – un ajutor rapid pentru REUMATISM, INFLAMAȚII ARTICULARE și alte suferințe ale oaselor

Tinctura de tătăneasă, după cum spunea renumitul medic naturist de origine germană Maria Treben, tăinuiește în sine o putere vindecătoare nebănuită.

Persoane suferinde de ani de zile de dureri reumatice și articulare, tratate fără succes cu leacurile existente, au găsit alinare în utilizarea acestui remediu.

Tătăneasă

Tătăneasă

Așa cum povestește autoarea în cartea “Sănătate din Farmacia Domnului”, frunzele de tătăneasă repară cele mai grav afectate articulații.

“O femeie care de-abia se mai putea servi de brațul drept (încheietura umărului era aproape înțepenită, iar medicul constatase deja o pareză, și-a frecat zilnic, la sfatul meu, încheietura și brațul cu această tinctură.”

Efectul ei binefăcător a crescut simțitor de la o zi la alta, astfel încât articulația și-a recăpătat în scurt timp mobilitatea normală.

Însă și compresele cu frunze tătăneasă opărite și aplicate cald pe membrele paralizate și lăsat peste noapte ajută, dacă suferința este cauzată de suprasolicitare (surmenaj), luxații, entorse sau apoplexie.

Terciul de tătăneasă s-a dovedit eficient și în osteită (puroi la os):

“Mătușa soțului meu a fost trântită jos pe stradă de un motociclist. S-a internat în spital cu fractură coxo-femurală. La operație, i s-a băgat un cui și a fost trimisă acasă după ce s-a făcut bine. Cuiul trebuia scos după un an.

După ce s-au potolit durerile și a putut merge iarăși normal, a neglijat consultul medical. Totul părea în perfectă ordine, până ce s-a trezit într-o zi cu niște dureri insuportabile. Abia acum s-a dus să-și scoată cuiul, și s-a constatat că se formase deja osteită.

Deși injecțiile au calmat temporar durerile, supurația n-a trecut. Pot spune fără a exagera: compresele calde cu terci din făină de tătăneasă au ajutat-o peste noapte.

A doua zi, femeia putea deja să stea așezată sau întinsă, fără a avea dureri. Având în vedere că în magazine nu se găseau decât rădăcini tăiate mărunt, mătușa a avut inspirația să le usuce în cuptor, după care le-a măcinat cu o râșniță veche de cafea.

Și-a pus aceste comprese cu terci până de locul nu a mai supărat-o.”

Cu ajutorul acestui minunat terci de tătăneasă se retrag inclusiv tumefierile la glezne și la încheieturile mâinilor.

Alte cazuri în care compresele cu terci sau tinctură de tătăneasă ajută:

– paraplegie
– varice, ulcer varicos
– tumefieri reumatice ale mușchilor
– noduri de artrită
– umflături
– dureri de ceafă
– inflamații ale pielii piciorului
– dureri după amputare
– leziuni externe și interne
– răniri de orice fel
– contuzii
– hematoame
– fracturi
– dureri reumatice
– artrită
– dureri de oase
– tulburări ale irigației sangvine la nivelul picioarelor
– discopatie

Moduri de folosire

Comprese cu terci. Rădăcinile de tătăneasă bine uscate se macină fin prin râșnița de cafea, se amestecă imediat cu 1 ceașcă de apă foarte fierbinte și câteva picături de ulei alimentar, până se formează un terci.

Acesta se întinde pe o bucățică de pânză, se aplică pe locul afectat, cât mai cald posibil, și se leagă.

Comprese cu frunze. Frunzele proaspete de tătăneasă se spală, se zdrobesc pe un fund de lemn cu ajutorul unui sucitor, se aplică pe locurile afectate și se leagă.

Tinctura de tătăneasă. Se spală 4-6 rădăcini proaspete de tătăneasă, se taie mărunt și se introduc într-o sticlă, până la gât, fără să se îndese. Se toarnă rachiu de secară sau de fructe (cât să acopere bine plantele), și se lasă 2 săptămâni la macerat la loc însorit sau călduros.

Se strecoară și se folosește sub formă de frecții sau comprese. Tinctura de tătăneasă se poate procura și de la magazinele naturiste, gata preparată.

Sursă artico.: “Sănătate din Farmacia Domnului”, Maria Treben

3 comentarii

  1. Eu am in gradina, asa ca trecem la treaba

  2. Si eu o am in gradina si nu stiam ca-i tataneasa. Noi folosim crema de tataneasa pentru orice bubita/cos/julitura

  3. radacinile de tataneasa sunt cele mai eficiente daca se culeg in noembrie sau feb -martie

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.