Care este cea mai bună DIETĂ (+ PLANTE) pentru un ficat curat și puternic

Atunci când ficatul nu funcționează la cote maxime, putem experimenta unul sau mai multe din aceste simptome specifice unui ficat leneș: oboseală cronică, depresie, dureri de cap, constipație sau alte probleme digestive.

Dietă Pentru Ficat

Dietă Pentru Ficat

Conform datelor statistice, 80% din cazurile de toxicitate hepatică se datorează reacției organismului la medicamentele sintetice. Peste 900 de medicamente eliberate pe bază de prescripție medicală pot cauza leziuni la nivelul ficatului.

Diete care dăunează ficatului

Pe lângă consumul excesiv de medicamente, o dietă neadecvată este factorul principal care contribuie la apariția problemelor hepatice. Abuzul de alcool este cel mai periculos agent dietetic pentru ficat.

Grăsimile solicită foarte mult ficatul, motiv pentru care evitarea alimentelor grase este un punct critic pentru un ficat sănătos. Dietele bogate în calorii, în special carbohidrați, pot crea de asemenea probleme la nivelul ficatului. Aportul excesiv de calorii poate duce la depozite de grăsime în interiorul ficatului.

Dietele prea bogate în proteine pot cauza encefalopatie hepatică sau confuzie mentală. Se crede că atunci când corpul digeră cantități mari de proteine, se formează un exces de amoniac, substanță care afectează sistemul nervos. Însă înainte de a modifica (reduce) aportul de proteine trebuie consultat medicul.

Alimente care susțin funcția ficatului

Cea mai bună dietă pentru ficat este cea săracă în proteine și sodiu. Nutriționiștii recomandă mai multe porții de fructe și legume crude pentru a reduce riscul de suprasolicitare a ficatului și pentru eliminarea grăsimilor din ficat. Mai precis, circa 30-40% din dieta noastră zilnică trebuie să fie formată din verdețuri cu un pigment închis, legume și fructe de culoare portocalie, roșie, mov și galben.

Avocado, grepfruit-ul, lămâia, sfecla și morcovii, usturoiulpeștele gras precum somonul, tonul și sardinele, merele și legumele crucifere (broccoli și varza), sunt alegeri excelente pentru sănătatea celulelor hepatice. Semințele crude, precum cele de in sau de floarea-soarelui, nucileuleiul de luminița nopții (primrose) și uleiul de măsline sunt de asemenea indicate pentru ficat.

Plante medicinale care curăță ficatul

Împreună cu o dietă sănătoasă, se recomandă curățarea periodică a ficatului. Deși putem găsi foarte multe suplimente și produse de detoxifiere a ficatului gata preparate în farmacii, avem posibilitatea să facem acest lucru și singuri, cu ajutorul plantelor medicinale.

Plante Pentru Ficat

Plante Pentru Ficat

Rădăcina de cicoare

Utilizările rădăcinii de cicoare pentru problemele ficatului datează de pe vremea romanilor și egiptenilor, care foloseau această plantă mai ales pentru curățarea sângelui. Mai târziu, rădăcina de cicoare prăjită a devenit un înlocuitor natural pentru cafeaua cu cofeină, și un remediu popular pentru detoxifierea ficatului.

Frunzele de păpădie

Păpădia stimulează eliminarea bilei din ficat, facilitând astfel procesarea alimentelor și lichidelor, precum și detoxifierea substanțelor nocive. îmbunătățirea fluxului biliar ajută de asemenea corpul să metabolizeze mai optim grăsimile și să mențină nivelul colesterolului în limite normale. Frunzele de păpădie sunt de asemenea eficiente în stimularea bilei leneșe, purificarea sângelui și implicit ușurarea funcției detoxifiante a ficatului.

Rădăcina de păpădie

Rădăcina de păpădie ajută la curățarea sângelui, remedierea problemelor hepatice și eliminarea excesului de apă din ficat.

Rostopasca

Această plantă susține procesul de detoxifiere a ficatului și bilei prin faptul că previne acumularea de particule străine în ficat.

Semințele de armurariu

Numeroase studii susțin utilizarea acestei plante pentru tratarea bolilor de ficat. Semințele de armurariu cresc capacitatea de regenerare a țesuturilor lezate ale ficatului, și totodată stimulează ficatul să producă mai multă bilă pentru îmbunătățirea digestiei.

Turmericul

Datorită efectelor antioxidante puternice, turmericul ajută la eliminarea toxinelor din corp, și susține sănătatea celulei hepatice.

Sursă: http://www.globalhealingcenter.com/natural-health/liver-and-liverstones/

1 comentariu

  1. Buna tuturor celor care ati lăsat cate o părere pe aceasta pagina ,Am citit mesajele voastre pentru ca și eu am avut ceva probleme la ficat și as vrea sa va zic ce am folosit și a mers super bine .Eu miam cumpărat ceaiul de la Fares „”;HEPATOCOL; care a mers de minune și celalalt ; FAREBIL ; se beau 3 căni la zi de 250 ml aceste ceaiuri mau ajutat mult .Le puteți găsi și în farmaci.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.