Apă cu sare mare – o dietă MIRACULOASĂ, bogată în minerale

Astăzi, mai mult ca oricând găsim foarte multe sfaturi și leacuri miraculoase pentru menținerea sănătății. Remediul propus aici este unul din cele mai simple și impresionante. Consumul de apă cu sare nerafinată în fiecare dimineață aduce îmbunătățiri semnificative sănătății noastre.

Dieta cu Apă și Sare

Dieta cu Apă și Sare

Apă cu sare:  rețetă 

Sarea folosită la această rețetă nu este sarea de masă rafinată, care conține doar sodiu și clorură. Este vorba despre sarea mare, grunjoasă, bogată în minerale, care în combinație cu apă, se transformă într-o saramură densă în electroliți esențiali pentru sănătate: magneziu, potasiu, sulfat de calciu, fosfor, bicarbonat și sodiu. Cele mai bune tipuri de sare e care le putem folosi pentru acest remediu este sarea de mare și sarea roz de Himalaya.

Umpleți 1 borcan de sticlă pe un sfert cu sare naturală, nerafinată. Umpleți apoi borcanul cu apă filtrată, lăsând sus un gol de 2 cm. Acoperiți borcanul cu un capac de plastic și agitați bine. Lăsați să stea 24 de ore la dizolvat.

Dacă după acest interval, toate cristalele de sare s-au dizolvat, mai adăugați câteva cristale de sare. Saramura este gata când sarea nu se mai dizolvă. Acest lucru înseamnă că apa a devenit complet saturată cu sare. Dacă vă mai rămân cristale de sare nedizolvate pe fundul borcanului este un semn că saramura este finalizată. Această saramură poate rezista foarte mult timp, datorită proprietăților antibacteriene și antifungice ale sării.

Administrare

Se pune ½ linguriță de saramură într-un pahar (200 ml) cu apă filtrată. Dacă are un gust sărat aproape de normal, este în regulă. Dacă vi se pare prea sărat, mai diluați cu apă filtrată, până atinge gustul corect. Această soluție se bea în fiecare dimineață, pe stomacul gol.

Apă cu sare:  5  motive  să o bei zilnic

Când dizolvăm o astfel de sare în apă, ionii pozitivi din sare înconjoară ionii negativi din moleculele de apă și vice versa, creând o structură complet nouă, cu o încărcătură electrică excepțională, foarte ușor absorbită de corp. Odată ajunsă în corp, această încărcătură electrică ajută corpul să trimită semnale electrice de la o celulă la alta, și să ajute rinichii la menținerea echilibrului fluid din corp.

 Ajută la hidratarea corpului, fără să fie nevoie să bem apă în exces

Suntem deseori încurajați să bem cantități mari de apă pentru a ne menține hidratați și pentru a permite eliminarea toxinelor. Consumul excesiv de apă nu este însă tocmai sănătos. Acest lucru poate duce la scăderea metabolismului și la tulburarea echilibrului organismului.

Corpul nostru se bazează pe o concentrație anume de minerale și electroliți pentru a funcția bine. Când ingerăm cantități mari de apă, fluidul extracelular devine prea diluat, și cauzează un răspuns de stres în corp, activând astfel hormonii de stres (adrenalină), care sunt utilizați de obicei în situații limită. Un nivel crescut al hormonilor de stres poate crea foarte multe probleme de sănătate.

Din acest motiv, unii nutriționiști ne spun să nu bem niciodată apă când nu ne este sete, în special lichide precum ceai, sucuri carbogazoase, băuturi dietetice sau apă plată.

Consumul de apă cu un adaos de sare în ea ajută corpul să absoarbă și să asimileze fluidele pe care le ingerăm, și la menținerea echilibrului de fluide și minerale.

 Sarea naturală, nerafinată rezolvă lipsa de minerale

Medicul Linus Pauling, dublu laureat al premiului Nobel, spune că aproape orice boală sau problemă de sănătate poate fi asociat cu o lipsă de minerale. Mineralele reprezintă baza unei alimentații corecte și a sănătății. În lipsa lor, nimic nu funcționează cum trebuie. Deficitul de minerale împiedică metabolizarea și absorbirea vitaminelor și a celorlalte substanțe nutritive din alimente. Din cauza dietelor bazate pe alimente procesate și a solurilor sărace în nutrienți, tot mai multe persoane suferă de o lipsă acută de minerale, fără să știe acest lucru.

Apa cu sare nerafinată este o sursă uimitoare de minerale vitale de care corpul uman are nevoie. După clorura de sodiu, principalul mineral din sarea mare este magneziul, de care toți ducem lipsă. Alte minerale regăsite în sarea nerafinată sunt: bariu, bismut, bor, crom, cobalt, molibden, rubidiu, seleniu, titan, vanadiu și zinc.

 Apa cu sare îmbunătățește digestia

Începând din cavitatea bucală, apa sărată activează glandele salivare, eliberând amialza. În stomac, sarea stimulează acidul clorhidric și o enzimă care digeră proteinele din alimente. Apa cu sare stimulează totodată secrețiile tractului intestinal și ale ficatului, ajutând procesul de digestie.

 Apa sărată calmează sistemul nervos și remediază tulburările de somn

Abundența de minerale din sarea naturală are un efect calmant asupra întregului sistem nervos. Sarea reduce hormonii de stres precum cortizolul și adrenalina din corp, inducând o stare de liniște pentru un somn odihnitor în timpul nopții. Atunci când nivelul adrenalinei crește, ne trezim în toiul nopții și nu mai putem dormi. Un praf de sare și zahăr adăugat într-un pahar cu apă poate calma sistemul nervos. În plus, acest remediu previne urinarea excesivă în timpul nopții, care poate de asemenea perturba somnul de noapte.

Apa cu sare curăță și înfrumusețează pielea

Mineralele îmbunătățesc aspectul pielii. Cromul, de pildă, combate acneea și reduce infecțiile cutanate. Zincul ajută la vindecarea țesuturilor afectate și a rănilor, fără să rămânem cu cicatrice inestetice. Acest mineral stimulează de asemenea sistemul imunitar. Iodul ajută la tratarea infecțiilor pielii prin creșterea consumul de oxigen și rata metabolică a pielii. Sulful menține pielea curată și fină. Scalpul uscat, mâncărimile, iritațiile, eczemele și acneea sunt deseori cauzate de lipsa de sulf.

Dieta cu apă și sare este contraindicată hipertensivilor.

3 comentarii

  1. Cit timp se tine aceasta dieta ?

  2. nu stiu daca este aplicabila celor cu tratament cardiac

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.