Tratamente cu castraveți
Castraveții, datorită conținutului foarte bogat de apă (96%), sunt ideali în timpul verii. Au efecte răcoritoare înviorătoare.
Nu conțin grăsimi, și sunt o sursă minunată de potasiu, magneziu, fier, fosfor și siliciu, Vitamina A, Vitamine din complexul B și Vitamina C.
Cele mai multe substanțe nutritive se regăsesc în coaja lor, de aceea este important să nu o aruncăm.
Cuprins
Tratamente cu castraveți
Cei care vor să slăbească pot urma o cură cu castraveți, consumați ca atare, sau sub formă de salată, cel puțin 200 g pe zi, până la 700 g pe zi. Sucul de castraveți este mult mai ușor asimilabil.
Indigestie, boli de ficat
Datorită unei enzime aflată în coaja sa, castravetele ajută la mistuirea alimentelor grele, bogate în proteine, care cad greu la stomac și ficat.
Consumul regulat de castraveți previne apariția bolilor hepatice, în special la cei care consumă multă carne și produse lactate. Castraveții pot fi consumați la astfel de mese bogate.
Aritmie cardiacă, tahicardie, tensiune
Tulburările de ritm și tensiunea arterială oscilantă se pot ameliora cu castraveți, cel puțin 500 de grame pe zi în timpul verii.
Castraveții au acest efect reglator datorită conținutului de magneziu, potasiu și fibre.
Diabet
Castraveții amărui au o coajă benefică diabeticilor. Aceasta conține anumite substanțe care ajută pancreasul să producă insulină, având un efect direct în reglarea glicemiei.
Cei care suferă de diabet pot urma o cură de o lună cu castraveți. Se consumă zilnic câte 500 g de castraveți, cu tot cu coajă.
Obezitate
Castraveții conțin o apă pură, au foarte puține calorii și deloc grăsimi. De aceea castraveții sunt un aliment ideal pentru cei la cura de slăbire.
Se recomandă cel puțin 600 g de castraveți pe zi, consumați cu tot cu coajă.
Ajută la slăbit prin stimularea metabolismului, curățarea corpului de toxine și eliminarea excesului de apă acumulat în țesuturi.
Pe durata curei, castraveții ajută la menținerea tensiunii la un nivel normal.
Pietre la rinichi, insuficiență renală
Se recomandă sucul de castraveți, sau cel puțin 500 g de castraveți pe zi. Aceștia curăță rinichii de săruri și previne formarea de pietre, stimulând totodată funcția renală.
Consumul de castraveți reduce riscul de infecții urinare sau renale, inclusiv cele recidivante, și ajută la eliminarea excesului de apă din corp.
Gută
Se consumă zilnic suc de castraveți cu suc de morcov (amestecate în părți egale), în cure de 3-4 săptămâni.
Ajută la eliminarea sărurilor urice din articulații prin urină, și reduce inflamațiile și implicit durerile.
Dureri articulare
Datorită conținutului de siliciu și magneziu, castraveții ajută la vindecarea celor care suferă de boli articulare sau traumatisme (tendinită, dureri musculare, contracții musculare).
Dureri de cap, insolație
Durerile de cap cauzate de insolație pot fi rezolvate cu 500 ml de suc de castraveți cu suc de lămâie, consumat pe stomacul gol.
Se pot aplica și extern, felii de castravete rece – pe frunte, pe tâmple, pe ceafă.
Cancer
Cercetătorii din Londra au descoperit în castravete un antidot puternic pentru cancer.
Consumul de castraveți anihilează efectul toxic al unor alimente cu potențial cancerigen, cum sunt mezelurile, cartofii prăjiți, produsele de patiserie sau produsele rafinate care conțin nitriți și nitrați.
Este bine ca în timpul verii să mâncăm cât mai mulți castraveți verzi, ca atare sau în salate, pentru a ne păzi de temuta boală canceroasă.