Polenul de albine – o hrană completă pentru om

Polenul este diferit de mierea de albine, el este însăși polenul pe care albinele îl colectează din flori și îl „împachetează” în granule mici.

Pentru albine, biluțele de polen sunt stocate în stup și folosite ca o sursă de proteine. În compoziția polenului intră și alte substanțe din stup, precum enzime din saliva albinelor, bacterii și nectar.

Polenul de albine – o hrana completa pentru om

Polenul de albine – o hrana completa pentru om

O hrană completă

Pentru oameni, polenul de albine este un centru nutrițional puternic, și există foarte multe motive pentru a-l include în dieta zilnică.

Conține aproape toate substanțele nutritive de care noi oamenii avem nevoie, în granule mici.

Este bogat în proteine brute în proporție de 41%, carbohidrați, fibre, antioxidanți, grăsimi, substanțe minerale, aminoacizi importanți și o serie de vitamine valoroase: A, B1, B2, B6, B12, C, D, E, P și K.

Ajută la controlul greutății

Studiile au arătat că atunci când este consumat zilnic, ca un supliment, polenul poate ajuta la pierderea în greutate și la menținerea unei greutăți corporale optime, prin stimularea metabolismului.

Sănătatea digestivă

Cercetările sugerează că polenul crud poate îmbunătăți sănătatea tractului digestiv. Acest lucru se explică prin faptul că polenul este o sursă excepțională de fibre și probiotice.

Anemie

Persoanele anemice, slăbite, fără apetit, ar trebuie să urmeze o cură cu polen. Acest produs apicol ajută la creșterea hemoglobinei (celulele roșii din sânge) și la întărirea imunității.

Reglarea colesterolului

Consumul de polen de albine în cadrul unei diete sănătoase s-a dovedit benefic în reglarea nivelului de colesterol din sânge.

Polenul ajută la scăderea colesterolului rău și la creșterea colesterolului bun.

Prevenirea cancerului

În studiile realizate pe șoareci de laborator, polenul consumat zilnic a prevenit formarea tumorilor.

Longevitate

Numeroase studii au arătat că polenul contribuie la încetinirea anumitor procese de îmbătrânire din corp.

Mai mult, consumul de polen stimulează memoria, întărește inima și arterele, și furnizează corpului substanțele nutritive de care persoanele vârstnice duc adesea lipsă.

Citeşte mai multe despre:

3 comentarii

  1. Nu mi place gustul. .merge im ceai…

  2. DA O RETETA NU AVETI, CUM SE CONSUMA PENTRU A FI BENEFIC ORGANISMULUI?

  3. Va rog puneti si doza cum se cosuma ptr colezterol …va multumesc

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.