Oțetul de Mere, Leac Universal Pentru Boli – 9 Utilizări Medicinale
Oțetul de mere este un leac binecunoscut de grecii antici pentru diferite probleme de sănătate. Astăzi, despre oțetul de mere se vorbește mai ales din perspectiva curelor de slăbire, datorită proprietăților sale alcalinizante, antioxidante și tonifiante.
Oțet de mere - 9 Tratamente
Oțetul de mere este (sau ar trebui să fie) un produs natural, obținut prin fermentare, care conține o multitudine de substanțe nutritive benefice pentru sănătate. Dincolo de faptul că este un îndulcitor natural sănătos, mierea de albine este considerat un aliment uimitor, un elixir pentru sănătate și frumusețe.
1. Răceală, febră
Oțetul de mere cu miere de albine se poate folosi sub formă de gargară pentru gât roșu și inflamat sau dureri în gât. Gargara se face o dată la 3 ore. Se recomandă utilizarea acestui remediu la primele semne ale bolii. Pentru tratarea răcelilor (inclusiv la copii) sau a febrei, se poate face o frecție pe tot corpul cu o soluție din oțet de mere și miere, înainte de culcare.
2. Oboseală cronică
Pentru revitalizarea organismului, foarte bune sunt frecțiile cu oțet de mere pe frunte, sau pe corp. Masajul se face timp de 15-30 de minute, seara, înainte de culcare, iar dimineața se poate face un duș. Are efecte benefice și în privința durerilor ruematice, febrei musculare sau a stresului.
3. Reumatism
Datorită proprietăților anti-inflamatoare, oțetul de mere poate ajuta la alinarea durerilor reumatice. Persoanele care suferă de reumatism, pot urma o cură cu oțet de mere internă de 3 luni de zile, caz în care vor lua câte o linguriță de oțet de mere cu miere de albine pe zi. Extern, se vor aplica și cataplasme cu oțet de mere pe zonele bolnave, pentru reducerea durerii. Cataplasmele se țin cel puțin o oră.
4. Cura cu oțet de mere pentru slăbit
Se amestecă 1 linguriță de oțet de mere cu o jumătate de pahar de apă caldă și se bea cu 20 de minute înainte de fiecare masă. Această licoare stimulează metabolismul și digestia și accelerează procesul de ardere a grăsimilor. Atenție! Nu trebuie depășită cantitatea de oțet recomandată, deoarece poate afecta stomacul.
5. Indigestie, crize biliare
Cazurile de indigestie au devenit o incidență îngrijorătoare pentru societatea modernă. Consumul de mâncăruri grase și alimente procesate duc deseori la apariția crizelor biliare. Pentru combaterea simptomelor de indigestie, după masă se poate bea o soluție dintr-o jumătate de pahar de apă, o linguriță de oțet de mere și una de miere de albine. Pentru prevenirea unei crize biliare, se poate la fel de bine consuma o linguriță de oțet de mere înainte de masă.
6. Acnee
Se prepară o soluție din 3 părți de apă și 1 parte de oțet de mere. Cu această soluție se curăță tenul după demachiere, insistând pe zonele afectate de acnee. Se lasă să acționeze 10 minute, apoi se clătește cu multă apă călduță.
7. Oțet de mere pentru păr
Clătirea părului cu oțet de mere după fiecare spălare este un secret vechi pentru frumusețea părului. Oțetul de mere elimină mătreața, întărește firul de păr și îi dă o strălucire naturală.
8. Micoze
Se înmoaie degetul afectat de micoză într-un vas cu oțet de mere. Procedeul se face de 3 ori pe zi, pe termen lung. O altă variantă este să se învelească unghia afectată cu o bucată de tifon îmbibată în oțet de mere.
9.Arsuri solare
Se înmoaie o bucată de vată în oțet de mere și se tamponează zonele afectate de arsuri solare.