Respirație grea, dificilă – 3 plante care ajută

Foarte multe persoane se plâng de faptul că au o respirație dificilă, șuierătoare sau scurtă. Virozele respiratorii, astmul, bronșita și alte afecțiuni ale aparatului respirator sunt cele care pot produce cel mai des aceste simptome. După ce am obținut un diagnostic corect al afecțiunii respiratorii de care suferim, ne putem ajuta de plante: menta, eucaliptul și tămâia sunt remedii naturiste minunate care ajută la ușurarea respirației.

Respirație Grea, Dificilă – Remedii Naturiste (image courtesy sxc.hu)

Respirație Grea, Dificilă – Remedii Naturiste (image courtesy sxc.hu)

1. Ceai de mentă

Menta este cel mai puternic remediu pentru aparatul respirator și un rapid decongestionant al căilor nazale. Se poate prepara un ceai slab, pentru un efect calmant și analgezic, sau ca un ceai concentrat, pentru întărirea sistemului nervos și digestiv. Mentolul este uleiul eteric din mentă care are efecte antibiotice, antiseptice și calmante.

Persoanele care suferă de astm, bronșită sau viroze respiratorii trebuie să bea câte 2-3 căni de ceai de mentă pe zi, timp de 14 zile. Ceaiul de mentă poate da constipație, de aceea se recomandă includerea mai multor fructe, legume și lichide în dieta zilnică pe durata tratamentului.

2. Ulei de eucalipt

Eucaliptul este unul din cele mai puternice remedii antiseptice ale naturii, datorită principiilor active ale esenței sale.

Eucaliptul are de asemenea proprietăți antivirale, prin care ne este foarte util în caz de infecții respiratorii. Persoanele care suferă de sinuzită, răceală, gripă, bronșită sau pneumonie pot încerca un tratament cu ulei de eucalipt. Acesta calmează simptomele care apar odată cu virozele respiratorii sau gripa: oboseală, moleșeală, tulburări digestive, dureri de cap.

Uleiul de eucalipt se poate adăuga într-o cană cu ceai medicinal sau de fructe de pădure, câte 3-4 picături. La fel de bun este ceaiul de eucalipt (frunze) pentru eliberarea căilor respiratorii și fluidificarea secrețiilor. Se beau câte 2-3 căni pe zi.

3. Ceai și ulei de tămâie

Tămâia este un produs natural benefic pentru mucoase, și are efecte antimicrobiene și expectorante. De aceea este recomandată în caz de astm, tuse, insuficiență respiratorie și tuberculoză. Ajută la eliminarea mucusului și decongestionează căile respiratorii.

Ceaiul de tămâie se prepară prin infuzarea a 2 lingurițe de rășină de tămâie într-o cană de apă fiartă, un sfert de oră. Se bea cu înghițituri mici.

La fel de bun este și uleiul de tămâie. Se fac inhalații cu câte 8 picături de ulei de tămâie, aplicate pe o batistă sau pânză. Se miroase și se inhalează aroma de mai multe ori pe zi.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.