Semințe de Negrilica (Chimen Negru) – Beneficii, Utilizări Miraculoase și Studii

Negrilica (Nigella sativa) este o sămânță umilă, care impresionează prin puterea ei de vindecare complexă. Specialiștii care au studiat proprietățile chimenului au concluzionat că aceste semințe negre pot lecui orice boală, mai puțin moartea. Negrilica ucide stafilococul auriu rezistent la antibiotice, vindecă organismul otrăvit de substanțe chimicale, stimulează regenerarea celulelor moarte beta din pancreas în cazul diabetului zaharat, și are multe alte beneficii despre care noi știm de fapt foarte puține lucruri.

Semințe de Negrilica (Nigella sativa) Chimen Negru)

Semințe de Negrilica (Nigella sativa) Chimen Negru)

Negrilica, sau chimenul negru

Negrilica mai este cunoscută sub numele de crețușca, semințe de chimen negru, semințe de ceapă neagră sau susan negru. Semințele din plante cu flori anuale au fost apreciate pentru proprietățile lor curative din timpuri imemoriale. Cea mai veche înregistrare a cultivării și utilizării plantei Nigella sativa provine din Egiptul antic. Ulei din semințe de chimen negru fost descoperit în mormântul faraonului egiptean Tutankhamon, care datează de acum aproximativ 3300 ani. În culturile arabe, chimenul este supranumit „sămânța binecuvântării”. Se crede de asemenea că profetul islamic Mohammed a spus despre semințele de chimen negru că este „un remediu pentru toate bolile, cu excepția morții.”

Chimenul negru – Proprietăți și beneficii

Beneficiile de sănătate ale semințelor negre  au fost confirmate de literatura de specialitate biomedicală de astăzi. Recent, au fost revizuite nu mai puțin de 458 de studii efectuate încă din anul 1964 pe negrilică.

Rezultatele au arătat că semințele de chimen negru ating un spectru de 40 de boli, și peste 20 de acțiuni farmacologice distincte, între care:

• Analgezic
• Anti – bacterian
• Anti – fungic
• Anti – inflamator
• Anti – ulcer
• Anti – hipertensiv
• Antioxidant
• Antispasmodic
• Antiviral
• Bronhodilatator
• Anti – Diabetic
• Hepatoprotector
• Hipotensiv
• Sensibilizare insulină
• Protector renal
• Inhibitor al tumorilor

Aceste proprietăți reprezintă doar un subset al unui număr foarte mare de acțiuni benefice intrinseci. Deși nouă ni se pare remarcabil faptul că această mică sămânță are capacitatea de a modula pozitiv atât de multe procese biologice diferite, aceasta este de fapt un fenomen destul de comun printre medicamentele tradiționale din plante.

În prezent, au fost identificați în jur de 1600 de compuși naturali cu o gamă largă de beneficii pentru sănătate în semințele de chimen negru, însă există zeci de mii de alte substanțe care au fost deja cercetate în cadrul a sute de mii de ani în studii care susțin valoarea medicinală a acestei plante.

Astăzi, negrilica se bucură de o popularizare la fel de grandioasă ca și turmericul în ceea ce privește multitudinea studiilor făcute și a concluziilor miraculoase extrase în urma cercetărilor.

Semințele de negrilica – Indicații terapeutice

– Diabet de tip II

În urma studiilor, 2 grame de semințe de chimen negru pe zi a dus la scăderea glicemiei și a rezistenței la insulină, a crescut funcția beta a celulelor, și a redus hemoglobina glicozilată.

– Helicobacter pylori

Semințele de negrilică poseda proprietăți clinice anti-bacteriene senzaționale, în special împotriva activității bacteriei Heliobacter pylori.

– Epilepsie

Chimenul negru este recunoscut de asemenea pentru proprietățile sale anticonvulsivante. Un studiu realizat în 2007 pe copii epileptici care nu au reacționat la tratamentul medicamentos convențional, a arătat o îmbunătățirea a condiției de viață a acestora în urma administrării de semințe de chimen negru.

– Hipertensiune arterială

Administrarea a 100-200 mg de extract de semințe de negrilică, de 2 ori pe zi, timp de 2 luni, ajută la scăderea presiunii sangvine la persoanele cu hipertensiune arterială ușoară.

– Astm

Extractele de semințe de chimen negru au dovedit efecte antiastmatice relativ puternice asupra subiecților umani investigați.

– Afecțiuni virale

Capsulele cu semințe de chimen negru ajută la reducerea inflamației amigdalelor sau faringelui (durere în gât). Acest tratament poate reduce nevoia de analgezice în cazul afecțiunilor virale și a simptomelor respiratorii (respirație șuierătoare din piept)

– Cancer de colon

Studiile celulare au arătat că extractul de negrilică se poate compara favorabil cu medicamentele utilizate pentru suprimarea dezvoltării cancerului de colon, dar cu un profil de siguranță mult mai mare. Uleiul din semințe de chimen negru s-a dovedit util în inhibarea cancerului de colon, fără efecte secundare

– Stafilococul auriu

Chimenul negru are o activitate anti-bacteriană puternică împotriva bacteriilor rezistente la medicamente, cum este Staphylococcus aureus.

2 comentarii

  1. Daca rau nu face de ce sa nu il folosim!?
    Eu am inceput sa-l folosesc pentru plamani si artrita ….dar daca e relativ ieftin si contraindicatii majore nu are l-as recomanda si macar preventiv la toata lumea.
    Doamne ajuta!!!

  2. Sub ce forma si cum pot da semintele de chimion la un copil cu MRSA?

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.