Extract de Talpa-Gâștei – Pentru Tulburări Cardiace, Emoționale, Hormonale
Talpa-gâștei (Leonurus cardiaca) este planta care se adresează inimii, după cum spune și numele latinesc. Are de asemenea efecte benefice asupra sistemului hormonal și emoțional.
Talpa-gâștei – Proprietăți
Denumită și somnișor, talpa-lupului sau creasta-cocoșului, talpa-gâștei este una din cele mai frecvent utilizate și recomandate plante din medicina naturistă tradițională.
Din leacurile străvechi aflăm că talpa-gâștei era folosită pentru ischemie cardiacă dureroasă (gheara la inimă), pentru astm bronșic și pentru tratarea rănilor, infecțiilor pielii, cicatricilor sau tulburărilor neuro-vegetative.
În medicina chinezească antică, talpa-gâștei era considerată și utilizată ca un elixir al longevității, datorită efectelor benefice asupra bolilor bătrâneții și întăririi inimii. Talpa-gâștei se găsește astăzi la magazinele naturiste sub formă de pulbere, tinctură, ceai sau extract. Toate aceste tratamente se pot prepara și acasă.
Un leac bine de avut în casă
Extractul de talpa-gâștei este de fapt tinctura de talpa-gâștei din care s-a extras alcoolul prin evaporare.
Este un tratament naturist miraculos, cel mai concentrat din toate preparatele pe bază de această plantă, recomandat cu succes în afecțiunile inimii: palpitații, hipertensiune, ischemie cardiacă sau disconfort cauzat de schimbările de temperatură la trecerea dintre anotimpuri.
• Hipertiroidism
Talpa-gâștei administrată sub formă de extract este de mare folos în tratamentul hipotiroidiei. Datorită efectului sedativ, calmează anxietatea, stările de iritabilitate și neliniște, stresul, insomnia și palpitațiile care apar în cazul persoanelor diagnosticate cu hipotiroidie. Se ia câte un gram de extract de talpa-gâștei pe zi, pe perioadă lungă. Este un tratament eficient pentru reglarea secreției hormonilor tiroidieni.
• Palpitații, aritmie
În urma studiilor efectuate pe oameni, talpa-gâștei s-a dovedit un leac miraculos pentru tratarea aritmiilor cardiace. Această plantă conține principii active care ajută la reglarea și normalizarea ritmului inimii. Se iau câte 1,2 grame de extract de talpa-gâștei pe zi, în cure de 60-90 de zile. Este un tratament care ajută la reducerea palpitațiilor și la prevenirea extrasistolelor. Prin aceste efecte, preparatul ajută de asemenea la întărirea inimii și la creșterea rezistenței la efort.
• Ischemie cardiacă
Extractul de talpa-gâștei are efecte vaso-dilatatoare și corono-dilatatoare prin care contribuie la stimularea circulației sângelui la nivelul inimii. În acest mod se pot preveni boli cardiovasculare grave cum este ateroscleroza și infarctul. Se iau câte 1,2 grame de extract de talpa-gâștei pe zi. Este un leac minunat și pentru scăderea tensiunii arteriale la hipertensivi și a colesterolului. Persoanele care au suferit un infarct sau au un risc mare în acest sens ar trebui să urmeze acest tratament cel puțin 2 luni de zile, în special vara și iarna.
• Simptome dureroase premenstruale
La femeile cu sindrom premenstrual dificil – dureri de sâni, de spate, de ovare, de cap, crampe abdominale, iritabilitate – se recomandă câte 0,3 grame de extract de talpa-gâștei, de 3 ori pe zi. Tratamentul începe cu 7-10 zile înainte de apariția ciclului menstrual, și se ține până în ultima zi de ciclu. Femeile care au un ciclu menstrual dureros (dismeoree) pot încerca acest tratament, datorită efectelor reglatoare asupra hormonilor și mușchilor ale plantei.
• Menstruație neregulată, infertilitate
Pentru un efect maxim, medicii naturiști recomandă asocierea dintre extractul de talpa-gâștei și extractul de Dong quai. Se iau câte 0,6 grame de amestec de extracte, de 2 ori pe zi. Este un tratament util în cazul infertilității pe fond hormonal. Talpa-gâștei este unul din cei mai buni reglatori hormonali naturali care pot regulariza menstruația și stimula ovulația. Plantele nu se mai iau în perioada sarcinii sau a alăptării. Extractul se ia începând cu ultima zi a ciclului menstrual, până în ziua ovulației, și se reia după încheierea ciclului menstrual.
• Tulburări de menopauză
Femeile care suferă de simptome neplăcute la menopauză pot să ia câte 1,2 grame de extract de talpa-gâștei pe zi.
Tratamentul ajută la eliminarea bufeurilor, palpitațiilor, nervozității și stării de angoasă care apar odată cu instalarea menopauzei, inclusiv în cazul menopauzei premature însoțită de infertilitate.
• Tulburări la schimbarea vremii
Persoanele meteosensibile care suferă stări de agitație, palpitații, insomnie, pesimism, creșterea tensiunii arteriale și lipsă de concentrare din cauza schimbărilor meteorologice, pot încerca o cură cu extract de talpa-gâștei.
Se iau câte 800-1000 mg de extract de talpa-gâștei pe zi, timp de 6 săptămâni. După această perioadă, se face o pauză de 14 zile.
Leonurus cardiaca..de cand o caut in italia..